Ai un borcan de gem și nu știi ce să faci faci cu el? Prepară această prăjitură super delicioasă, cu doar 160 de calorii

Ai un borcan de gem și nu știi ce să faci faci cu el. Prepară această prăjitură super delicioasă, cu doar 160 de calorii. Sursa foto - Pexels.
Ai un borcan de gem și nu știi ce să faci faci cu el. Prepară această prăjitură super delicioasă, cu doar 160 de calorii. Sursa foto - Pexels.

Pentru a pregăti un desert în câteva clipe, pentru a vă satisface rapid pofta de dulce, încercați această prăjitură cu iaurt și gem. Este atât de moale, încât se topește în gură, oferind o îmbrățișare dulce cu care să-și începi ziua.

 

Mai mult decât atât, datorită iaurtului și gemului, chiar și cei care țin o dietă se pot răsfăța cu o felie din acest desert minunat. 

Nu întâmplător iaurtul asigură un aport scăzut de calorii, deoarece este compus în principal din proteine. Pe de altă parte, în ceea ce privește gemul, este important să alegi unul fără zahăr. 

Ingrediente pentru 15 porții:


290 grame de făină,

150 de grame de iaurt de vanilie,

120 ml ulei de semințe de floare soarelui,

75 de grame de îndulcitor cu ștevia (sau alternativ 150 de grame de zahăr normal),

15 gr praf de copt,

8 gr zahăr vanilat,

3 ouă medii,

praf de sare,

gem de căpșuni,

nucă de cocos rasă.

Ații putea prepara și: Banana bread, rețeta simplă

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 30 de minute
Timp total: 45 de minute
Calorii: 160 per felie

 

Ai un borcan de gem și nu știi ce să faci faci cu el? Prepară această prăjitură super delicioasă, cu doar 160 de calorii. Pregătirea

 

Pentru început, spargeți ouăle într-un castron, adăugați zahărul vanilat, sarea și ștevia (sau zahărul), apoi bateți-le cu telul electric până obțineți un amestec limpede și pufos.

Fără a înceta să mixați, adăugați uleiul, apoi  iaurtul. Încorporați și făina cernută, împreună cu praful de copt. Amestecați bine cu telul până veți avea un aluat cu o consistență omogenă.

Vă sugerăm să preparați și: Cheesecake cu ricotta: un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește

Ungeți cu puțin ulei o tavă dreptunghiulară de 28 X 19 cm. Turnați jumătate din aluat și nivelați. Turnanți deasupra gemul e care îl veți încorpora cu ajutorul unei furculițe. Deasupra gemului, turnați restul de aluat și iarăși un strat de gem.

Nu ratați și rețeta: Rețetă delicioasă. Chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello

Prăjitura noastră cu iaurt și gem se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la o temperatura de 180°C. După ce este gata, se lasă să se răcească. Se unge suprafața desertului nostru cu gem, se presară nuca de cocos și se servește pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel