Ai o pungă cu mazăre congelată? Poți prepara o mâncare simplă, rapidă și hrănitoare. Rețeta cu care nu dai greș

Ai o pungă cu mazăre congelată. Poți prepara o mâncare simplă, rapidă și hrănitoare. Rețeta cu care nu dai greș. Sursa - Pexels
Ai o pungă cu mazăre congelată. Poți prepara o mâncare simplă, rapidă și hrănitoare. Rețeta cu care nu dai greș. Sursa - Pexels

Mâncarea congelata reprezentă  un punct de cotitură în istoria culinară. De fapt, nu este nevoie să mai așteptăm sezonul unui produs pentru a-l avea proaspăt pe mese. Doar deschidem congelatorul și, iată, îl putem prepara imediat. 

 

Printre produsele congelate pe care le cumpărăm se numără și mazărea. Spre deosebire de mazărea uscată, care trebuie mai întâi înmuiată, apoi gătită, mazărea congelată este mai versatilă și poate fi folosită la diferite preparate.

Pe lângă faptul că este gustoasa, mazărea este ideală și pentru scăderea colesterolului și a zahărului din sânge. Este un aliment  întotdeauna prezent în casa noastră.

Biscuiți cu nucă de cocos: fără unt și cu puțin zahăr. Sunt gata în 15 minute 

De obicei, toată lumea gătește mazăre congelată ca garnitură. Fiartă sau prăjită ușor cu ceapă,  mazărea se folosește ca și garnitură, alături de o friptură.

Azi, veți afla rețeta unor  clătite delicioase din mazăre, perfecte pentru cină.

Ingrediente: 

150 grame de mazăre congelată;

2 morcovi;

150 grame de făină;

sare;

3 grame praf de copt;

1 ou;

ulei de măsline;

câteva frunze de mentă.

 

Ai o pungă cu mazăre congelată? Poți prepara o mâncare simplă, rapidă și hrănitoare. Rețeta cu care nu dai greș. Preparare

 

 

Mai întâi, vom curăța și tăia în cubulețe morcovii.  Pune două oale cu apă pe foc și adaugă sare.  Într-o oală puneți mazărea congelată, care trebuie să fiarbă câteva minute, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În cealaltă oală vom fierbe morcovii, circa 4/5 minute.

Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă

Scurgem  morcovii și mazărea de apă. Într-un castron, bateți oul cu o lingură de ulei de măsline extravirgin. Adăugați, puțin câte puțin, făina cernută și praful de copt. Nu uitați de sare și piper. 

Amestecați până veți obține un aluat omogen.

Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă

La final, se adaugă morcovii și mazărea. Amestecați bine. Luați o tavă de copt, acoperită cu hârtie de pergament.

Încingeți cuptorul la 200 de grade. Luați câte o lingură din aluatul cu mazăre și așezați-l pe hârtia de copt. Va trebui să vă iasă o mulțime de chiftele.

Chiftelele se coc aproximativ douăzeci de minute. Veți obține, așadar, niște chiftele crocante și aromate, gata pentru a fi servite pe masă.  Un compromis minunat între sănătate și gust. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel