Aglomeraţie pe DN1 (Valea Prahovei), pe ambele sensuri. Rutele ocolitoare DN1A şi DN73, recomandate de poliţişti

Foto: Pexels
Foto: Pexels

S-a aglomerat, din nou, DN1.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este intens la această oră pe DN 1 Ploiești – Brașov, astel că s-a format pe alocuri coloană între Posada și stațiunea Bușteni, pe sensul de mers către Brașov, iar pe sensul de coborâre se circulă în condiții de aglomerație între stațiunile Predeal și Bușteni.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă în zona montană a DN 1, unde izolat pe partea carosabilă s-a depus strat subțire de zăpadă frământată.

Recomandăm conducătorilor auto să sporească atenția la volan, să nu se angajeze în depășirea coloanelor formate și să nu efectueze manevre riscante. Luați în considerare folosirea rutelor alternative, respectiv DN 1A Brașov – Cheia -  Ploiești sau DN 73 Râșnov  - Bran - Câmpulung.  

Vezi şi: Codul rutier, modificat. Titi Aur, paralelă cu Suedia: Se ajunge repede la anularea permisului, confiscarea mașinii, chiar închisoare

Pilotul Titi Aur, expert în conducere defensivă, vorbește despre modificările din Codul Rutier de la finalul acestei luni, în exclusivitate pentru DC NEWS.

„Modificările care s-au făcut, din punctul meu de vedere, erau necesare. Aș putea spune că anumite măsuri ar fi trebuit să fie mai dure pentru anumite fapte, pentru că aceste măsuri, prin această modificare, se raportează în primul rând la categoria de șoferi teribiliști.

Când spun teribilism mă refer la șoferul care face lucruri aproape extreme și foarte riscante în mod conștient: se urcă băut la volan, se urcă drogat la volan, merge cu viteză foarte mare, face concurs în trafic, face depășiri riscante, exagerate. Așa e modelul, face mereu, în continuu.

Pentru această categorie, care în statisticile poliției apare responsabilă de 15-20% din accidentele grave, cu răniți, într-adevăr trebuiau măsuri mai dure. Dacă ne uităm la Suedia, o referință pentru Europa, acolo se ajunge repede la anularea permisului de conducere, la confiscarea mașinii, chiar la ani de închisoare doar pentru gesturi. Nu trebuie neapărat victime”, a transmis expertul în conducere defensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel