Adrian Năstase, absent de la şedinţa solemnă a Parlamentului: ”Nu ştiam nimic”

Rodica Mitu / 02 apr 2019 / 15:36 Salveaza PDF Comentarii
Adrian Năstase
Descriere foto: Adrian Năstase

Aderarea României la NATO este o realizare la care au contribuit toate partidele politice, a afirmat marţi fostul premier Adrian Năstase. 

„Pe 29 martie 2004, am depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO, iar, câteva zile mai târziu, în 2 aprilie, a fost înălţat steagul României la sediul NATO de la Bruxelles. Am scris şi am vorbit, de-a lungul anilor, despre importanţa istorică a acestei decizii. Şi, după 15 ani, realizăm semnificaţia unei realizări la care au contribuit toate partidele politice din România.

Cu toate acestea, efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus, iar depunerea instrumentelor de aderare de către mine, în calitate de prim-ministru, şi ceremonia de pe Peluza din faţa Casei Albe rămân, în amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri', a scris Năstase pe blog.

Totodată, fostul premier a explicat de ce a lipsit de la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO. 'Ieri m-au sunat mai mulţi prieteni pentru a mă întreba dacă am fost invitat. Nu ştiam nimic. În această dimineaţă m-am interesat. În final, la ora 12,00, am primit o invitaţie pentru ora 14,00! În aceste condiţii, din păcate, nu voi putea participa', a spus Năstase. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27