Spitalul Județean Buzău, cea mai importantă unitate spitalicească din județul Buzău, instituție subordonată Consiliului Județean, va intra, în perioada următoare, într-un amplu proces de refacere: va fi extinsă unitatea de primiri urgențe, astfel încât pacienții să beneficieze de condiții mai bune, va fi reabilitat și dotat blocul operator și va fi reabilitată secția de Dermato-Venerice.
În același timp, întregul Spital Județean va fi eficientizat din punct de vedere termic, ceea ce va spori confortul tuturor pacienților și va conduce la diminuarea cheltuielilor unității spitalicești. "De la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, sănătatea a reprezentat un domeniu prioritar pentru mine. Am acordat importanță, în egală măsură, atât acțiunilor de reabilitare a Spitalului, cât și dotării cu aparatură nouă și performantă și angajării de specialiști care să deservească buzoienii. În ultimii ani, am reușit să completăm schema de personal cu peste 300 de persoane: medici, asistente, infirmiere și îngrijitoare. Pe lângă faptul că am reușit, astfel, să creștem gradul de confort pe care îl au pacienții, am reușit să contribuim și la diminuarea ratei șomajului. Vom continua eforturile de a aduce medici noi la Buzău, pentru a completa gama serviciilor oferite buzoienilor", a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Consiliul Județean sprijină medicii care se angajează la Spitalul Județean prin acordarea unei subvenții, lunare, de 1.000 de lei, banii fiind folosiți pentru plata chiriei și a utilităților. În același timp, reprezentanții Spitalului participă, periodic, la evenimente de profil, pentru a recruta noi specialiști. Noua inițiativă legislativă, susținută de deputatul PSD Marcel Ciolacu, de subvenționare a remunerațiilor medicilor de către Consiliile Județene a fost salutată de președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, fiind o modalitate, în plus, de atragere a cadrelor medicale la Buzău. După ce s-a luptat o perioadă îndelungată cu datorii urișe, bugetul Spitalului Județean a fost echilibrat, la acest moment valoarea arieratelor fiind zero. Acest lucru înseamnă că fondurile proprii pot fi utilizate pentru a oferi pacienților un grad de confort sporit. Tot în ultimii ani, Spitalul Județean a fost dotat cu un angiograf și un computer tomograf, urmând să sosească și un aparat de radiologiescopie. De asemenea, ambulatoriul Spitalului a fost reabiliat pe fonduri europene și modernizată secția de chirurgie infantilă. Începând de astăzi, Maternitatea nouă este perfect funcțională, fiind efectuate și primele internări, controale și primele nașteri.
"Dacă nu ai o infrastructură de sănătate bună, nu poți vorbi de un nivel de trai adecvat anului 2016, pentru un stat european. În ultimii ani, am reușit să punem pe picioare Spitalul Județean, pe care l-am preluat cu datorii imense. Sunt încă multe de făcut, și sunt determinat să continui proiectele. Lucrăm deja la documentația necesară pentru începerea proiectelor de refacere a unității de primiri urgențe, de eficientizare termică a Spitalului, de reabilitare și dotare a blocului operator și de reabilitare a secției de Dermato – Venerice. Sunt proiecte în curs de pregătire și trebuie să avem continuitate pentru a le pune în aplicare", a spus Petre Emanoil Neagu. Pe termen lung, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, își propune să modernizeze toate secțiile Spitalului Județean, precum și creșterea numărului de servicii care pot fi oferite buzoienilor. De asemenea, Petre Emanoil Neagu, are în vedere și înființarea unei secții destinate bolnavilor cronici și de îngrijiri paliative.
"Sunt proiecte ambițioase, dar așa cum am reușit, până acum să realizăm ce ne-am propus, sunt sigur că vom continua să îmbunătățim, și de acum încolo, condițiile și serviciile oferite buzoienilor", a mai spus Petre Emanoil Neagu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu