Adelin Petrişor, nemulțumire regim Kim Jong-un, după un interviu cu un evadat

adelin petrisor
adelin petrisor

Un interviu realizat de Adelin Petrişor cu Shin Dong-hyuk, singurul nord-coreean născut într-un lagăr, a trezit nemulţumirea autorităţilor din Coreea de Nord. Oficialii din această ţară au trimis Televiziunii Române, prin intermediul Ambasadei de la Bucureşti, o scrisoare prin care îşi exprimă „nemulţumirea şi surprinderea“ în legătură cu un interviu difuzat la Telejurnal.

TVR a difuzat pe 6 septembrie un interviu, realizat de Adelin Petrişor, cu Shin Dong-hyuk, singurul nord-coreean născut în lagăr şi care a evadat.

„Ambasadorul nord-coreean a cerut audienţă la MAE şi a depus un protest oficial. În limbaj lemnos, Ministerul de Externe nord-coreean «şi-a exprimat nemulţumirea şi surprinderea» şi a considerat că mărturiile cutremurătoare ale lui Shin «nu au nicio legătură cu realităţile din R.P.D. Coreeană». Guvernul de la Phenian a invitat executivul de la Bucureşti la un dialog pe tema drepturilor omului, o superbă mostră de umor involuntar. În opinia regimului, declaraţiile lui Shin au fost «o acţiune de blamare şi ponegrire», acţiune care aduce doar «confruntare şi consecinţe negative»", a scris Adelin Petrişor pe blogul său.

„Televiziunea Publică a trimis Phenianului o scrisoare în care povesteşte cine sunt, cu ce mă ocup, ce am făcut până acum şi subliniază că libertatea de expresie este apărată de Constituţia României şi de Convenţia europeană a drepturilor omului. Eu ce să spun... Sunt profund măgulit de atenţia pe care un regim dictatorial (poate cel mai dur) o acordă reportajelor mele. Ar fi fost ruşinos să fi fost lăudat de un guvern ca cel de la Phenian. Ca jurnalist, nu pot decât să-mi doresc să ajung din nou în Coreea de Nord imediat după căderea regimului Kim", a mai scris jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel