Adela Chirică, mesaj crunt pentru statul român: De o boală incurabilă NU TE FACI BINE!

Adela Chirică, mama unui băiețel ”diferit”, Davis, care suferă de o boală rară, sindrom Dravet, se luptă de mai bine de zece ani cu un sistem defect.

"Lupta nesfârșita cu statul... Joi depun dosarul pentru gradul de handicap al lui Davis. Mi-a luat mai mult de o luna sa adun "dovezile" pe care mi le cere statul an de an, sa dovedesc ca Dav nu s-a facut bine. Si un copil ar înțelege ca de o boala incurabila NU TE FACI BINE! Însă statul nostru refuza sa o faca! Asa cum refuza si sa înțeleagă ca daca ai un membru amputat, nu iti va creste niciodata la loc si trebuie sa dovedești asta anual!

In situația noastra sunt zeci de mii sau chiar sute de mii de familii. Dupa depunerea dosarului urmează comisia unde Davis va fi iar evaluat (împotriva voinței lui, evident). Unde cei din comisie vor constata ca un copil cu o boala genetica, nici anul acesta nu s-a facut bine! Nu are nici o logica, stiu! Dar in România logica lipsește cu desavarsire.

Si iar ma întreb cum putem convinge statul ca gradul grav permanent pentru cei cu boli incurabile e ceva normal... nu un favor, nu un moft ci un DREPT! Unul dintre drepturile alea care lipsesc cu desavarsire persoanelor cu dizabilități! Acum e perioada aia in care eu incerc sa ii explic lui Davis de ce trebuie sa treacă iar prin calvarul acesta si in care ii cer iertare... iertare pentru ca nu il pot proteja de un stat care nu doar ca nu face nimic pentru el ci dimpotrivă.

Iertare pentru ca l-am născut intr-o tara in care singurul drept al unui copil special este dreptul de a fi bătaia ei de joc!", a fost mesajul Adelei Chirică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel