Acţiune fulger a poliţiei. Cifre incredibile

Actiune a politiei
Actiune a politiei

O acţiune a poliţiei desfăşurată în numai trei ore a dus la aplicarea a peste 9.000 de amenzi.

Poliţiştii au constatat 134 de infracţiuni şi au aplicat peste 9.000 de sancţiuni în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a trei ore, în toată ţara, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal. 

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de aproape 2.700.000 de lei. Ca măsuri complementare, s-au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 160.000 de lei. 

"La data de 24 mai, între orele 12,00 - 15,00, în Capitală, precum şi în marile oraşe şi municipii din ţară, în aeroporturi, staţii de cale ferată, în zonele adiacente acestora şi în trenurile de călători, Poliţia Română a desfăşurat o acţiune în care au fost angrenaţi peste 5.400 de poliţişti de ordine publică, rutieră, de investigaţii criminale, transporturi şi luptători de acţiuni speciale din ţară", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). 

Activităţile au urmărit asigurarea unui climat de ordine, de linişte şi siguranţă publică pentru cetăţeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezenţa cerşetorilor sau vânzătorilor ambulanţi în segmentul stradal, în staţiile de cale ferată, zonele adiacente acestora şi în trenurile de călători. 

Au fost legitimate 20.000 de persoane

"Astfel, în urma legitimării a aproape 20.000 de persoane şi a controalelor efectuate asupra a aproximativ 12.000 de autoturisme, au fost depistate 37 de persoane urmărite (dintre care una la nivel internaţional), 595 de cerşetori, 57 de copii ai străzii, 21 de spălători de parbrize şi 384 de vânzători ambulanţi. 21 de minori au fost internaţi în centre specializate şi 73 de minori au fost încredinţaţi familiei", se arată în comunicat. 

Au fost constatate 134 de infracţiuni, dintre care 57 de natură judiciară, 31 la regimul siguranţei rutiere şi 25 de natură economică. 

Potrivit sursei citate, ca urmare a neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat 9.050 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.817 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 588 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 6.102 pentru contravenţii la Codul rutier sau privind regimul drumurilor. 

Acţiunile poliţiştilor în locurile aglomerate, intersecţii sau parcări, menite să descurajeze comiterea de fapte antisociale, vor continua, precizează IGPR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel