Aceste alimente nu pot fi puse la congelator. Te pot îmbolnăvi când le vei consuma

Aceste alimente nu pot fi puse la congelator. Te pot îmbolnăvi când le vei consuma. Sursa foto: freepik.com
Aceste alimente nu pot fi puse la congelator. Te pot îmbolnăvi când le vei consuma. Sursa foto: freepik.com

Nu toate produsele alimentare și băuturile tolerează bine temperaturile scăzute și îți vor face rău, mai târziu, când le vei consuma.

Produsele congelate au un termen de valabilitate mai mare și pot fi consumate și peste câteve zile. De aceea majoritatea gospodinelor încearcă să se pregătească pentru iarnă, congelând verdeața, legumele și fructele. Cu toate acestea, în realitate, nu toate produsele pot fi depozitate la temperaturi sub zero grade.

Oamenii de știință au dezvăluit care sunt cele cinci alimente care nu pot fi congelate.

Verdeața. Gospodinelor le place mult să congeleze verdeața. Dacă ceapa verde, pătrunjelul și mărarul pot fi trimise în congelator, deoarece la temperaturi sub zero grade își vor păstra nu doar beneficiile, ci și aspectul, acest lucru nu se poate spune despre salată verde, spanac și măcriș. După dezghețare, salata verde, spanacul și măcrișul se vor transforma într-o pastă verde.

Cea mai rapidă și mai delicioasă pizza fără aluat. Rețeta te va cuceri

Mâncarea prăjită. Aceste feluri de mâncare nu pot fi congelate, deoarece își pierd gustul. Cel mai bine bine este să pregătești produse semifabricate, pe care să le congelezi. Ulterior, doar le vei scoate din congelator,  reducând astfel timpul pentru pregătirea cinei.

Produsele din lapte acru. După congelare, produsele din lapte acru își pot schimba consistența: secretă zer și se formează cheaguri de lapte. În plus, din cauza frigului din acest produs, toate bacteriile benefice mor și, prin urmare, utilizarea unui astfel de produs devine inutilă.

Secretul francezilor: un ingredient simplu va transforma un piure banal într-o mâncare spectaculoasă

Ouăle. În congelator, ouăle fierte se pot strica și devin periculoase pentru sănătate. La temperaturi sun zero grade, coaja  crapă, iar bacteriile și germenii pot pătrunde în ouă prin fisuri. În plus, ouăle fierte dezghețate au gust de cauciuc.

Băuturile carbogazoase și berea. Aceste produse nu trebuie puse în congelator nici în timpul verii, când este caniculă. Multe persoanele uită în congelator mai mult timp, în urma cărora sticlele pot exploda.

 

Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș

Morcovii pot fi păstrați până la primăvară sub formă crudă, uscată sau congelată.  Morcovii sunt legume care poate fi găsite pe rafturile magazinelor în orice perioadă a anului. Leguma se pune în aproape orice fel de mâncare: supe, salate, garnituri și chiar deserturi. Dacă ai cultivat morcovi în grădină, atunci trebuie să înveți cum să-i depozitezi corect.

Cum să păstrezi morcovii într-o oală. Cu această metodă de depozitare, morcovii trebuie așezați compact în oale emailate și acoperiți cu un șervețel sau un capac. Morcovii pot fi depozitați în subsol și păstra până în primăvară, dar este indicat să-i sortați periodic pentru ca să nu apară dăunători sau infecții.

Dovlecei cu brânză, gătiți în cuptorul cu microunde: sunt cu adevărat savuroși

Cum să păstrezi morcovii la frigider. Morcovii trebuie curățați și dați prin răzătoare grosieră și așezați în straturi în borcane de sticlă. Fiecare strat se presoară cu sare. Astfel de morcovi sunt păstrați în frigider până la șase luni. Atunci când adăugați astfel de morcovi în rețete, eliminați sarea.

Cum să păstrezi morcovii în borcane. Legumele bine spălate și uscate se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Apoi se pun într-un recipient curat și uscat. Recipientul umplut se bagă în congelator, unde poate rămâne până la 2 luni.

Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor 

O altă modalitate de a păstra morcovii este să-i uscați într-un cuptor sau la soare. Pentru a face acest lucru, morcovii se spală și se dau prin răzătoare grosieră. Morcovii uscați se pun într-un recipient de sticlă, care se închide ermetic cu un capac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel