A murit profesorul Alexandru Ionescu. Constantinescu: „Îmi vor lipsi vizitele sale”

Profesorul Alexandru Ionescu s-a stins din viață. Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, a făcut anunțul. 

„Am aflat cu tristeţe că ne-a părăsit profesorul Alexandru Ionescu, unul dintre cei mai vechi camarazi de idei şi susţinători în lupta pentru instaurarea democraţiei în România post-decembristă.

L-am cunoscut pe profesorul Alexandru Ionescu în 1992, atunci când Federaţia Ecologistă Română s-a înscris în CDR. Am continuat să colaborăm şi în timpul mandatului meu de preşedinte al României, perioadă în care Alexandru Ionescu a fost deputat. Ulterior, s-a alăturat proiectului Acţiunea Populară, unde a fost unul dintre vicepreşedinţii partidului şi a condus Departamentul de Ecologie.

În toţi cei douăzeci şi opt de ani a dat curs, cu promptitudine şi eleganţă, tuturor invitaţiilor pe care i le-am adresat, fiind o prezenţă constantă la toate evenimentele organizate de Fundaţia Română pentru Democraţie. La fel cum şi eu am participat cu plăcere la evenimentele organizate de Ecomondia şi la lansarea cărţilor sale. Ne-am întâlnit ultima oară la Ateneul Român, în noiembrie anul trecut, la cea de-a 80-a aniversare a mea. Îmi vor lipsi vizitele sale pline de curtoazie, discuţiile profunde şi sensibilitatea cu care ne oferea nu doar atenţia sa, ci şi fructe ecologice din grădina proprie.

A trecut la cele veşnice împăcat cu sine, după o viaţă plină de realizări. Sincere condoleanţe soţiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis fostul președinte al României și președintele Fundației Române pentru Democrație, Emil Constantinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel