5 alimente care provoacă tulburările de somn

Există câteva alimente pe care dacă le consumăm ne influențează negativ somnul.

Alimentele pe care le consumăm au efecte evidente asupra organismului nostru. Cu siguranță te-ai întrebat măcar odată care este cauza insomniilor tale sau de ce în unele nopți nu te odihnești aproape deloc și te trezești mult mai obosit. Răspunsul este alimentele pe care le consumăm pe timpul zilei.

Specialiștii ne sfătuiesc să ne gândim bine înainte să ne dăm frâu liber poftelor. Acestea sunt alimentele care ne afectează considerabil calitatea somnului:

1. Ciocolata neagră

Deja știm ce efecte poate avea cafeaua sau un espresso dacă le consumi înainte de culcare, dar ce efect poate avea ciocolata neagră? Deși conține o mulțime de antioxidanți, ciocolata neagră are o doză considerabilă de cafeină. Cu cât procentul de cacao din compoziție este mai mare, cu atât crește și nivelul de cafeină. Asigură-te că o consumi cu cel puțin patru ore înainte de culcare.

2. Alimentele procesate

Deshidratarea îți poate usca gura și fosele nazale, cauzând sforăitul în timpul somnului, de aceea, este important să te menții hidratată nu doar prin consumul de apă, ci și al alimentelor sănătoase. Limitează consumul de sos de soia, mâncare congelată și orice alimente procesate precum supa la conservă, chips-uri și alte asemenea gustări. Încearcă să mănânci mai multe fructe și legume care te vor menține hidratarea optimă a organismului tău.

3. Sosul de roșii

Pizza Margherita sau pastele care conțin sos de roșii cauzează arsuri gastrice. Sosul pe bază de roșii sau fructe citrice conțin acizi, așa că, păstrează felurile de mâncare preparate cu astfel de sosuri pentru prânz.

4. Alcoolul

Deși mulți sunt de părere că un pahar de alcool înainte de culcare ți-ar aduce somnul mult visat, specialiștii susțin că acesta este doar un mit și că provoacă probleme de odihnă. Te poți trezi mult mai des în timpul nopții din cauza lui. Dacă vrei totuși să bei un pahar cu vin, ar trebui să o faci cu cel puțin trei ore înainte de culcare, pentru un somn liniștit.

5. Alimentele picante

Alimentele picante duc la reflux gastroesofagian, care se poate înrăutăți dacă te pui în pat după ce ai mâncat. Așa că, păstrează alimentele picante pentru prânz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel