15 secrete din bucătărie pe care nimeni nu ți le-a spus până acum

Foto Ilustrativ/Pexels Vlada Karpovich
Foto Ilustrativ/Pexels Vlada Karpovich

Tu știi care este cea mai simplă modalitate de a desface un borcan "încăpățânat"? Sau ce trebuie să faci pentru că untul să devină moale fără să aștepți prea mult timp? Aceste mici secrete pentru gătit sunt foarte utile în a economisi timp și te vor ajută la prepararea celor mai delicioase bucate.

"Oare eu de ce nu m-am gândit la asta înainte?"

1. Pentru că untul să se înmoaie mai repede, trebuie să îl dai prin răzătoare.  Mai mult, untul răzuit se va încorpora mult mai repede și mai bine în aluat, făcându-l perfect pentru prepararea biscuiților sau fursecurilor.


 2. Dacă scapi din greșeală și puțînă coajă în bolul în care ai spart un ou, umezește-ți mâna și vei reuși să o scoți cu ușurință.


 3. Nimănui nu îi place să irosească alimentele din bucătărie, însă, de multe ori, se întâmplă acest lucru fără să vrem. Iată o modalitate simplă de a stopa irosirea bulionului: congelarea. Poți pune bulionul într-un recipient pentru făcut cuburi de gheață și îl poți folosi oricând ai nevoie, fără a-ți fie teamă că se va strica.

4. Pentru a curată usturoiul rapid, nu trebuie decât să separi cățeii de usturoi și să îi pui într-un recipient ce se poate închide (un borcan sau o caserolă). Ia recipientul și agită-l energic de sus în jos pentru câteva momente și vei scapă de majoritatea cojilor ce trebuie curățate.


5. Paștele se reincalzesc mult mai repede dacă lăsăți spațiul din mijlocul lor gol. În acest fel, căldură va ajunge mult mai repede și mai uniform la paște.


6. Un mic secret pentru a păstra înghețată moale este să o pui în congelator într-o pungă închisă ermetic. Pungă ermetică va împiedică întărirea înghețatei. Cu cât vei scoate mai mult aer din pungă, cu atât înghețată va fi mai moale.

7. Pentru a evita alunecarea tocatorului în momentul în care tăiați anumite alimente, puneți tocatorul deasupra unui prosop de hârtie umed sau a unui prosop umed. În acest fel, va rămâne fixat de masă.


 8. Pune un șervețel de hârtie deasupra bolului de salată verde și apoi acoperă bolul cu o folie de plastic pentru a păstra salată proaspătă și verde pentru mai mult timp.


9. Cea mai bună metodă pentru a răci vinul sunt boabele de struguri înghețate. 


10. Pentru a evita că mâncarea să dea în foc, pune o lingură de lemn deasupra oalei.


11. Verdețurile congelate în ulei de măsline se vor păstra mult mai bine. Acestea pot fi congelate în tăvițele de făcut cuburi de gheață. În plus, le poți folosi oricând ai nevoie. 


 12. Folosește o mănușă de plastic atunci când întâmpini dificultăți în a desface borcanele. Plasticul îți va asigura o aderența mai bună.


 13. Dacă pui apă fiartă și răcită în tăvițele pentru făcut cuburi de gheață, cuburile tale vor fi complet transparente. Poți adaugă și niște bucăți mici de fructe în fiecare cubuleț, pentru un aspect original.


14. Fructele zemoase trebuie lăsate 2 ore în zahăr pentru a se elimina sucul în exces înainte de a fi folosite la prăjituri.


 15.  Pentru a obține mai mult suc de la o lămâie, trebuie să o rostogoliți câteva momente pe masă apăsând ușor cu degetele pe coaja sa.

Sursa Gustos.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel