14 persoane la spital după ce au mâncat la un praznic

Un număr de 15 persoane, cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani, au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat la un praznic organizat la un restaurant din municipiul Vaslui, 14 dintre acestea fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, au declarat joi, pentru Agerpres, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. 

Conform sursei menţionate, este în derulare o anchetă epidemiologică pentru a se stabili care este cauza îmbolnăvirilor.  "La praznicul respectiv au participat 35 de persoane care au consumat ciorbă, sarmale şi friptură preparate în restaurant, cozonac pregătit la o cofetărie din Vaslui şi colivă pregătită în gospodărie.

Cam la 6 -18 ore după ce au participat la praznic, 15 persoane au prezentat ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră şi scaune diareice. În curs este o anchetă care va stabili cauza îmbolnăvirilor, fiind prelevate probe din toate alimentele", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, menţionând totodată că au fost recoltate şi probe biologice de la angajaţii restaurantului. 

Un număr de 14 persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde se află sub tratament, iar o persoană a refuzat spitalizarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel