Congres ‪‎UDMR. Victor Ponta: În 2015 nu vă mai rog nimic. Alina Gorghiu: Szeretlek UDMR

Premierul Victor Ponta, prezent vineri la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, le-a transmis membrilor formațiunii politice că în 2015 nu le mai propune intrarea la guvernare, deoarece s-a convins de-a lungul timpului că reprezentanții legitimi ai comunității maghiare vor decide singuri asupra acestui lucru. La eveniment a participat și co-președintele PNL, Alina Gorghiu, care, în luarea sa de cuvânt, a transmis și un mesaj în limba maghiară: "szeretlek" (te iubesc - n.r.).

În discursul susținut la Congresul UDMR, desfășurat vineri și sâmbătă la Cluj-Napoca, premierul Victor Ponta i-a salutat pe cei prezenţi şi în limba maghiară: "Bună ziua, Jó napot kívánok, e în regulă? Consilierul meu György Frunda îmi aminteşte de fiecare dată să spun ceea ce ştiu în limba maghiară. Vreau să vă felicit pentru 25 de ani de activitate şi să vă urez succes în proiectele viitoare", a spus premierul participanţilor la Congres.

Ponta, decizie privind UDMR în 2015

Acesta a continuat, transmițând membrilor UDMR prezenți la eveniment că, spre deosebire de alți ani, în 2015 nu le mai propune intrarea la guvernare: "În 2011, la Oradea (...), am fost la Congres, v-am rugat să ieșiți de la guvernare, să veniți alături de noi. Nu ne-ați urmat sfatul. În 2013, la Miercurea Ciuc v-am rugat: veniți la guvernare. L-ați urmat puțin (sfatul-n.r.), dar ați plecat. Așa că în 2015 m-am învățat minte și nu vă mai rog nimic, că știu că veți face ce credeți dumneavoastră că este bine. Aveți dreptul legitim să faceți acest lucru pentru că, am spus-o întotdeauna și când am fost aliați, și când am fost adversari, UDMR este singurul reprezentant legitim al comunității maghiare din România. (...) Este esențial pentru democrația din România ca o comunitate atât de puternică, atât de numeroasă ca minoritatea maghiară, să fie reprezentată în toate structurile politice ale unui stat democratic", a declarat premierul Ponta, citează Agerpres.

Totodată, prim-ministrul a mulțumit miniștrilor Uniunii care au făcut parte din guvernele conduse de el, a precizat că și-ar fi dorit-o ca ministru și pe Rozalia Biro, propusă anul trecut ca ministru al Culturii și vicepremier, dar respinsă însă de președintele Traian Băsescu, dar și că speră că va primi un portofoliu într-un viitor guvern, "cu noi, cu colegii de la PNL, acesta e un lucru pe care îl veți decide la momentul oportun".

De asemenea, premierul Ponta a reiterat faptul că UDMR este singurul reprezentant legitim al comunității maghiare din România, acesta fiind un "certificat" obținut de fiecare dată în urma alegerilor, afirmând și că își dorește ca UDMR să își păstreze cel mai important atu al său — disponibilitatea pentru dialog.


Alina Gorghiu, la Congesul UDMR: Szeretlek

La Congresul UDMR a participat și co-președintele PNL, Alina Gorghiu, care, în luarea sa de cuvânt, a declarat că în viitorul apropiat va exista o colaborare fructuoasă între partidul său și Uniune.

"Mulți lideri politici au venit în fața acestei tribune și v-au spus mesaje și au transmis mesaje pentru electoratul lor. Sunt astăzi în fața dumneavoastră pentru a încerca să transmit un mesaj electoratului dumneavoastră, iar mesajul meu este acela de profundă mulțumire pentru voturile pe care le-au dat în noiembrie 2014 candidatului PNL, Klaus Iohannis, în turul al II-lea al prezidențialelor. Vă mulțumesc tuturor, a fost un gest pe care, ca membru al PPE, ca un partid esențialmente de dreapta, așa cum sunteți dumneavoastră, l-am apreciat ca pe unul extrem de firesc, ca pe unul care naște nu doar dialog. Naște, cred eu, o colaborare pe care o vom vedea în viitorul apropiat drept una fructuoasă", a spus Alina Gorgiu.

Liderul PNL a transmis și un mesaj în limba maghiară, potrivit stiripesurse.ro: "Eu nu știu atât de multe cuvinte în limba maghiară ca Victor Ponta, eu știu un singur cuvânt și nu cred că e potrivit pentru un congres. Acel cuvânt e szeretlek (te iubesc n.r.)", a spus Gorghiu.

La cel de-al 12-lea Congres al UDMR, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, participă numeroși lideri politici din România și din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel