Uniunea Europeană, lovitură grea: Un nou stat ar urma să iasă din UE

Previziuni sumbre pentru Uniunea Europeană. Potrivit laureatului Premiului Nobel, Joseph Stiglitz, Italia ar fi următorul stat care va părăsi U.E. , în mai puţin de zece ani, transmite Agerpres. 

Europa nu are hotărârea de a adopta reformele necesare precum crearea unei uniuni bancare care să implice garantarea comună a depozitelor bancare și, de asemenea, îi lipsește solidaritatea transfrontalieră, a apreciat miercuri Joseph Stiglitz, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt.

"Va mai exista o zonă euro peste 10 ani, însă întrebarea este 'Cum va arăta ea?'. Este foarte puțin probabil că ea va mai avea 19 state membre. Este dificil să spunem cine va mai face parte", a spus Stiglitz.

"Populația Italiei este din ce în ce mai dezamăgită de euro. Italienii încep să conștientizeze că Italia nu funcționează în interiorul zonei euro", a adăugat Stiglitz.

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie susține că Germania a acceptat deja ideea că Grecia va ieși din zona euro, subliniind că în trecut el a sfătuit atât Grecia, cât și Portugalia, să iasă din zona euro. 

În opinia lui Stiglitz, de vină ar fi politica de austeritate promovată de Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel