Prințul Charles, plan URIAȘ în România

Prințul Charles vrea să cumpere 100.000 de hectare de pădure în România.

Fundaţia Conservation Carpathia (FCC), o organizaţie nonguvernamentală patronată de prinţul Charles al Marii Britanii şi care funcţionează cu bani proveniţi din donaţii ale străinilor, vrea să cumpere aproximativ 100.000 de hectare de pădure în România. Scopul demersului este de a proteja pădurile de tăierile masive şi exploatarea forestieră.

În plus, FCC vrea să creeze în România un adevărat rai al urşilor şi lupilor, una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din lume.

"Zona Carpaţilor româneşti este printre cele mai sălbatice din Europa. Acolo trăiesc carnivore mari şi biodiversitatea este grozavă. Toate acestea sunt acum ameninţate de defrişări şi exploatare, astfel că încercăm să le protejăm pentru generaţiile următoare", a declarat Christoph Promberger, director executiv FCC.

VEZI ȘI: Principele Nicolae, aventură pe Transfăgărășan

Miza FCC este cu atât mai importantă cu cât în pădurile din Carpaţi trăieşte mai bine de jumătate din populaţia de lupi şi lincşi din Europa, dar şi majoritatea urşilor bruni de pe continent, scrie publicaţia scoţiană. De altfel, FCC s-a implicat în procesul de salvare a pădurilor înă din 2013, când a început o amplă campanie de eradicare a tăierilor ilegale, scrie Gândul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel