Ponta recunoaște că PSD a trecut în opoziție. Cine are majoritatea

Premierul României și președintele PSD, Victor Ponta, a recunoscut, luni, la Palatul Parlamentului, că scena politică se echilibrează. El a arătat că PSD și Alianța USD au trecut în opoziție în teritoriu, acolo unde Alianța PNL-PDL are majoritate și situația este opusă celei din Parlament și Guvern.

"Asta e, o să fim în opoziție la nivel local. Până la urmă, scena politică se echilibrează. Noi avem majoritate în Parlament și la Guvern, ei conduc tot teritoriul. Baronii lor - domnul Filipescu, domnul Petrache - o să facă ce vor în teritoriu, să sperăm doar că respectă legea. Nu știu ce vor face majoritățile PNL-PDL, sigur că va fi un blocaj, pentru că ei probabil se vor apuca să schimbe toți oamenii. Nu știu ce fac ei în teritoriu", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres, după o ședință USD la grupul PSD din Senat.

Vezi și: Ponta anunță că PSD îl va susține pe Mugur Isărescu

El a afirmat că în prezent Alianța USD discută în teritoriu cu cei de la PP-DD.

"Am discutat în cadrul alianței de guvernare faptul că practic în teritoriu peste tot se schimbă majoritățile și cam în toate județele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac? Noi suntem cei care am adus atâția consilieri PNL, că era USL. Acum plătim faptul că am fost corecți atunci. O să încercăm, pe cât posibil, chiar și în opoziție să nu fim singuri și putem evident și discutăm în teritoriu cu cei de la PP-DD, pentru că ei mai sunt în consiliile județene. Putem să facem și o alianță la nivel de Parlament, dacă este vorba de proiecte legislative comune", a continuat premierul.

Citește și: Alianță PSD-PPDD în teritoriu. Discuții Ponta-Dragnea-Diaconescu

Victor Ponta a mai precizat că PP-DD nu se va orienta către "alianța pro-Băsescu, alianța Iohannis-Blaga".

"Ei cu siguranță nu vor să treacă în alianța pro-Băsescu, alianța Iohannis-Blaga, și atunci e normal să putem să colaborăm și la nivel parlamentar și local. Nu știu în câte județe, dar știu că ei se apucă de schimbat toate majoritățile PNL-PDL și o să vedem în funcție de cum se derulează lucrurile în continuare", a mai spus liderul PSD.

Vezi și: Ce spune VICTOR PONTA despre cooptarea PP-DD la guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel