Pe Cioloş îl strică anturajul...

O știre cutremurătoare din această săptămână a trecut neobservată în agitația arestărilor din ultima vreme. Este un semnal de alarmă grav pentru societatea românească, și anunță mari probleme economice și sociale. Analistul Bogdan Chirieac remarcă, în editorialul scris pentru DCNews, că din octombrie anul trecut au dispărut 280.000 de locuri de muncă. Dacă de la miniștrii guvernului Cioloș nu mai sunt așteptări, premierul avea capacitatea să intervină. Ce a ales să facă primul ministru, în editorialul scris de Bogdan Chirieac:

Pe Cioloş îl strică anturajul...

În iureşul tentativelor de arestare de la începutul acestei săptămâni, câteva ştiri economice au trecut neobservate. Încasările din TVA au scăzut, în februarie anul acesta, cu 16 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Salariile bugetarilor au crescut, în schimb, cu 20%. O ştire cutremurătoare de la Asociaţia Patronatelor încă nu şi-a făcut loc în spaţiul public: din octombrie anul trecut, România a pierdut aproape 280.000 de locuri de muncă. Anchetele procurorilor şi administraţia blocată au lăsat deja urme adânci în capitalul românesc.

De la guvernul Cioloş nimeni nu mai are nicio aşteptare. El face cel mult deliciul internauţilor care vânează gafele, uneori monumentale, ale personajelor ce-şi spun miniştri.

De la premierul Dacian Coloş unii mai aşteaptă, însă, un semn. Îşi mai leagă speranţele de el. Omul nu este o caricatură, cum sunt mulţi dintre colegii săi, ci un bun tehnician, cel puţin în domeniul agricol. De la Cioloş, premierul, încă se mai aşteaptă măcar o idee economică. Să ne spună că e mai bine să creştem capre decât oi. Sau că trebuie să punem rapiţă şi nu grâu. Sau că va sprijini construcţia de silozuri. Sau că se va încăpăţâna să semneze un contract fie şi pentru construcţia unui singur drum expres. Ceva de care să-şi lege numele.

În loc să urce spre economie, Dacian Cioloş alunecă grav în securism. Ce să crezi despre şeful guvenului, care - după ce acordă primul interviu în această calitate unui ofiţer acoperit, autodenunţat - se apucă din senin să afirme: n-am fost, nu sunt şi nu voi fi ofiţer acoperit. Probabil că mulţi dintre cei cărora nu le trecea prin cap că ar fi, acum se gândesc că Cioloş a primit ordin să spună asta... În loc să sprijine reforma administraţiei, câtă se poate face, premierul se lansează în discuţii sterile şi contradictorii despre terorişti belgieni şi cartele prepay româneşti.

În ritmul acesta, guvernul Cioloş poate accelera catastrofa economică spre care se îndreaptă România. O fi Cioloş băiat bun, dar în mod clar îl strică anturajul...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel