Georgică Severin atacă tot: Cota Unică, multinaționalele, Codul Muncii, falsele cochetării cu Centrul sau cu Dreapta


În ziua în care Mircea Geoană și Marian Vanghelie și-au lansat inițiativa, un senator PSD postează un ”manifest” care poate declanșa adevăratul cutremur în zona de Stânga a spectrului politic. Georgică Severin, seanator de Parhova și președinte al Comisiei de Cultură, în atacă dur pe Mircea Geoană, care ar promova viziunea multinaționalelor în politică.  Concernele amintite finanțează Institutul Aspen, condus de Mircea Geoană, scrie Severin, într-o postare pe Facebook.

Mesajul senatorului PSD pune în discuție și orientarea Partidului Social-Democrat, cerând renunțarea la ”falsele cochetării cu centrul sau cu dreapta”. PSD a luat mai ales măsuri de dreapta, în perioada guvernării Ponta, obligat de programul USL, cu care a venit la putere. Severin vrea o ”stângă fără populisme”, cu abandonarea Cotei Unice și trecerea la un impozit progresiv, revizuirea Codului Muncii, în dauna aroganței mulinaționalelor și stimularea legislativă a renașterii sindicatelor independente.

PSD trebuie să reprezinte, în continuare, ”pensionarii”

Este al doilea atac doctrinar pe care îl suferă PSD, după ce influentul deputat Sebastian Ghiță a demisionat și a inițiat o  mișcare politico-socială adresată tinerilor. Severin consideră că Stânga trebuie să îi reprezinte în continuare pe pensionari. Analizele sociologice arată că populația României se află într-un proces de îmbătrânire accentuat, deci nu ar trebui renunțat la electoratul pe care se bazează PSD.

Geoană, președintele unui Institut finanțat de multinaționale

Iată postarea senatorului PSD Georgică Severin:

”Am auzit multe "idei" despre stânga în politica românească actuală. Din punctul meu de vedere, dacă dorim să avem o stângă democratică nepopulistă, fără false cochetării cu centrul sau cu dreapta, în noile condiții ale bipolarismului partinic și "ideologic", PSD trebuie să-și asume fără prea multă amânare 4 elemente programatice:
1. Abandonarea cotei unice și trecerea la un impozit progresiv, echitabil și stimulativ în același timp;
2. Revizuirea Codului Muncii în conformitate cu practica europeană, cu recomandările OIM și cu punerea în valoare a muncii în dauna aroganței multinaționalelor;
3. Stimularea legislativă și practică a renașterii sindicatelor independente. Un partid de stânga puternic nu poate exista fără sindicate puternice!
4. Toate analizele arată că populația României se află, cel puțin pe termen mediu, într-un proces accentuat de îmbătrânire. Stânga trebuie să rămână zona politică în care pensionarii să se regăsească. Cum? Prin măsuri sociale corecte, care să mențină în același timp, respectul pentru seniori.
Restul, adică leadershipul, raporturile cu organizațiile locale, corupția, DNA-ul, relațiile cu ambasadele, controlul serviciilor secrete asupra partidelor, etc. sunt probleme comune tuturor partidelor, nu numai stângii.
Aceste rânduri nu au nici o legătură cu viziunea de stângă a trusturilor multinaționale, promovată azi de domnul Geoană. Nu de alta, dar președintele Aspen România, finanțat de multinaționalele care fac și desfac și au impus actualul Cod al Muncii, nu poate fi de stânga!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel