Detalii terifiante de la concertul Carla's Dream! ISU a cerut anularea spectacolului

Comandatul echipajului ISU prezent la concertul 'Carla's Dream' organizat vineri, la Galleria Mall Piatra Neamţ, a solicitat organizatorilor ca spectacolul să nu mai aibă loc din cauza numărului ridicat de participanţi şi a condiţiilor improprii.

Plutonierul major Cătălin Buţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că înainte cu câteva minute de a începe concertul, a avut o discuţie cu organizatorii şi reprezentanţii Ambulanţei şi Jandarmeriei şi a propus anularea concertului.

'După ce a început să se aglomereze, am reverificat sursele de apă interioare, am făcut dispozitivul cu ţeavă tip C pentru că era vizibil pericolul în caz că izbucnea un incendiu. Am anunţat în dispecerat că am nevoie de prezenţa unui superior, în special de cineva care poate să ia o decizie privind încheierea acestui concert. Am discutat şi cu organizatorii, şi cu cei de la Ambulanţă şi Jandarmi, înainte de a începe spectacolul, şi le-am propus să nu mai aibă loc spectacolul pentru că adunarea de persoane nu va permite acordarea primului ajutor, că vor fi oameni în pericol. Organizatorii au dorit totuşi să continue acest concert. Le-am propus ca prezentatorul să anunţe să se facă un culoar de evacuare iar copiii să fie protejaţi şi a anunţat acest lucru', a declarat plutonierul major Cătălin Buţurcă.

Acesta a adăugat că stările de lipotimie au apărut înainte de a începe concertul şi s-au accentuat imediat după ce a început spectacolul.

'Înainte să înceapă concertul au început problemele, erau copii care respirau greu, făceau atacuri de panică. Cineva chiar a leşinat şi i s-a acordat primul ajutor medical. A început concertul şi a leşinat cineva într-o parte în care nu aveam acces. Am luat decizia să îl rog pe solist să întrerupă concertul şi să spună la microfon să se creeze un culoar de evacuare. A colaborat foarte bine solistul. În primii 10 metri am avut un culoar, după aceea pur şi simplu am continuat să înaintăm prin forţă până la pacient. I s-a acordat ajutorul medical şi între timp a fost reluat concertul în urma mea. După 10 minute iar au început să leşine persoane şi totul începea să fie scăpat de sub control. Nu se putea ajunge la persoane pentru a se acorda primul ajutor medical. Am luat în spate o persoană de pe scenă şi am dus-o la punctul medical. Era un punct medical realizat în spatele scenei. Într-un minut au leşinat 3 persoane şi de aceea am luat decizia să opresc concertul. Mi-am dat seama că nu vom putea face faţă cu un doctor, doi paramedici şi un asistent la atâtea cazuri. Am luat decizia de a mă duce la solist şi să întrerupă şi am specificat că nu se mai poate ajunge pentru acordarea primului ajutor medical. Chiar i-am spus că pot muri oameni şi a înţeles în cinci secunde şi a anunţat că se opreşte concertul. Putea să mai întârzie dar a întrerupt imediat, a colaborat foarte bine', a povestit comandatul echipajului ISU Neamţ.

Inspectorul şef al ISU Neamţ, colonelul Ioan Niţică, a declarat că, dacă membrii formaţiei nu ar fi oprit concertul, se urca pe scenă şi ar fi oprit personal spectacolul şi chiar ar fi oprit curentul electric pentru a întrerupe evenimentul dacă ar fi fost cazul. Administratorul Galleria Mall Piatra Neamţ a fost amendat de către Inspecţia ISU Neamţ cu 15.000 lei pentru două deficienţe constatate în organizarea şi desfăşurarea concertului 'Carla's Dreams'.

Potrivit ISU, clădirea Galleria Mall are autorizaţie de securitate la incendii emisă în 18 iunie 2012, fiind unul dintre cele mai sigure obiective din judeţ din punctul de vedere al pompierilor. țPotrivit autorizaţiei de securitate, Galleria Mall are o capacitate maximă de 2.250 persoane şi, în opinia conducerii ISU Neamţ, această capacitate nu a fost depăşită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel