De ce a fost scos Nicolae din linia de succesiune a Regelui Mihai

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi și au fost anunțate public în data de 10 August.

Din surse DCNews, regele și Nicolae de Medford Mills au luat decizia , împreună. Nicolae a considerat că nu poate face față rolului de a continua Dinastia, iar povara funcției este prea mare pentru el. Retragerea titlurilor de Principe și Alteță Reglală este necesară, întrucât  acestea nu sunt dobândite prin naștere, ci sunt legate de succesiunea dinastică și de rolul pe care îl are în instituția monarhiei. Titlul nu își mai avea rostul, dacă Nicolae nu mai face parte din linia de succesiune a MS Regelui Mihai.

Nicolae a primit titlul de Principe în baza Normelor Fundamentale ale Casei Regale, stabilite de Regele Mihai în 2007, republicate în 2010.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills își reia viața privată

Surse apropiate Casei Regale au declarat pentru DCnews că Nicolae își va relua viața privată și proiectele personale, în altă țară, dar va continua acțiunile filantropice în care s-a implicat în România.

Citește și: Decizie cutremurătoare a Regelui Mihai: Nicolae, exclus din linia de succesiune, își pierde titlul regal

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills s-a născut la 1 aprilie 1985, în Elveția. A venit împreună cu bunicul său, Regele, în prima vizită pe care Mihai a putut s-o facă în București, în 1992. Familia nu l-a pregătit pentru rolul dinastic, Nicolae trăind și învățând în Anglia, până în 2010.

Conform noului statut al Casei regale, el a devenit membru al Familiei Regale la 1 aprilie 2010, urmând-o pe ASR Principesa Margareta, în ordinea succesiunii la Tron.

În prezent, linia de succesiune Casei de România este următorarea: ASR Principesa Margareta, custodele Coroanei de Oțel, ALR Principesele Elena, Sofia și Maria, urmate de cele două nepoate, Elisabeta Karina și Maria.

La 30 decembrie 2007, Regele a semnat Noul Statut al Casei Regale prin care nu se mai aplică legea salică, prin care se interzice accesul femeilor la tronul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel