Cum arată actul semnat de Regele Mihai la 1 august 2015

Majestatea Sa Regele Mihai a semnat în data de 1 august 2015 documentul prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală", precum și excluderea acestuia din Linia de Succesiune la Coroana României. 

Documentul cu deciziile Regelui Mihai I în privința nepotului său Nicolae a fost postat, luni, chiar pe pagina de socializare a celui care devenise membru al Familiei Regale, urmând-o pe ASR Principesa Margareta, în ordinea succesiunii la Tron.

Imaginea este însoțită de mesajul "Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României".

Ulterior, pe același site de socializare, Ioan Luca Vlad, consilier privat al Casei Regale explică motivele pentru care Regele Mihai I al României a luat această decizie radicală: "Nicolae a avut implicări în sportul de performanță, activități private ce nu concordă cu activitatea de moștenitor, nu avea experiență diplomatică, iar aceste provocări erau prea mari și puteau nu meargă atât de bine în viitor. Si de ce să astepți sa fie o problema când poți să o închei de comun acord înainte. Coroana rămâne puternică cu Linia de Succesiune pe care o avem."

În prezent, linia de succesiune Casei de România este următorarea: ASR Principesa Margareta, custodele Coroanei de Oțel, ALR Principesele Elena, Sofia și Maria, urmate de cele două nepoate, Elisabeta Karina și Maria.

Decizie cutremurătoare a Regelui Mihai: Nicolae, exclus din linia de succesiune, își pierde titlul regal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel