Ziua Tortului de Morcovi: Cum se prepară - Rețeta simplă

Deliciosul tort de morcovi cu glazură cremoasă deasupra este sărbătorit pe 3 februarie. Iată cum se prepară rețeta.

Tortul de morcovi este un preparat care a evoluat dintr-un desert la modă în perioada medievală denumit budincă de morcovi. De-a lungul istoriei, când zahărul era dificil sau chiar imposibil de procurat, oamenii au folosit legume dulci pentru a îndulci deserturile, scrie Agerpres. În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Ministerul alimentaţiei din Marea Britanie încuraja populaţia să încerce diferite reţete care foloseau morcovi drept îndulcitori, sugerând prăjitură de morcovi, budinca de morcov şi plăcintă umplută cu morcov.

Există documente care atestă că însuşi preşedintele Statelor Unite George Washington servea acest desert gustos la localul Fraunces Tavern, din Lower Manhattan. Ziua tortului de morcovi (#CarrotCakeDay) este pretextul perfect de a face o vizită la cea mai apropiată cofetărie şi a te trata cu o felie generoasă din acest delicios desert sau de a-ţi impresiona prietenii cu un tort pregătit chiar de tine.

Tort de morcovi, rețeta

Ingrediente

Blat

 100 g nuci
 350 g morcov
 260 g făină
 250 g zahăr
 200 ml ulei
 1 pliculeţ praf de copt
 un praf de sare
 2 linguriţe scorţişoară măcinată
 4 ouă
 esenţă de vanilie

Cremă

55 g unt la temperatura camerei
 230 g crema de brânză la temperatura camerei
 200 g zahăr pudră
 esenţa de vanilie
 coaja rasă de la 1/2 lămâie

Ornat 

nuci tocate

Cum se prepară

Amestecă ingredientele uscate (făina, sarea, scorţişoara şi praful de copt). Bate ouăle cu esenţă de vanilie şi adaugă zahărul treptat, până îşi măresc volumul considerabil şi compoziţia devine galben pai, potrivit retetepractice.ro. Adaugă uleiul în compoziţie treptat, apoi încorporează şi ingredientele uscate. Când ai obţinut aluatul, adaugă morcovul curăţat şi dat pe răzătoarea mică şi nucile măcinate.

Pune compoziţia (cantităţi egale) în 2 tăvi cu dimensiuni identice, tapetate cu hârtie de copt pe fund sau într-o singură tavă de tort (ulterior va fi necesar să tai blatul). Dă tava/tăvile la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru ~30 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.

În răstimp, pregăteşte crema: bate untul moale până când devine uşor şi cremos, apoi adaugă crema de brânză şi cerne zahărul pudră (acesta din urmă trebuie adăugat treptat). După 5-7 minute de mixat, după ce ai încorporat tot zahărul, adaugă esenţa de vanilie şi coaja de lămâie, omogenizează şi crema este gata.

După ce blaturile se răcesc (dacă ai copt unul singur, taie-l în 2), aşază jumătate din cantitatea de cremă între blaturi, apoi ornează tortul cu restul de cremă şi presară nucile tocate deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel