Ziua Naţională a Tineretului: evenimente dedicate tinerilor

Tinerii sunt așteptați astăzi sa participe la manifestările dedicate lor și organizate în toată țara, de Ziua Națională a Tineretului.

Data de 2 mai este marcată prin organizarea și prezentarea, prin mijloace de informare în masă, de activități sociale, culturale, artistie și sportive destinate tinerilor, informează Agerpres.

Inițiat în anul 2004, de către 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare, proiectul legislativ a fost inițial respins la 1 aprilie 2004 de către Senat. Plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, a adoptat la 5 octombrie 2004 propunerea legislativă, Legea nr. 425 fiind ulterior adoptată la 25 octombrie 2004.

Activiăți organizate de Ziua Naţională a Tineretului

Cu ocazia evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile, autoritățile administrației publice centrale și locale cu atribuții în domeniul tineretului au obligația de a acorda sprijin material, financiar și organizatoric, în timp ce Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, potrivit legii, trebuie să difuzeze emisiuni despre problematica tineretului în perioada 26 aprilie-2 mai.

Anual, începând din 2006, titlul de Capitala Tineretului din România este oferit unui oraș din România, scopul principal al programului național urmărind dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele românești. În urma unui concurs de concepte, orașul desemnat câștigător beneficiază de sprijin financiar, formare și consultanță, pentru a implementa inițiativele menționate în dosarul de candidatură, potrivit site-ului capitalatineretului.ro.

Timișoara a fost primul orasș desemnat în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017 drept Capitala Tineretului din România. Începând cu 2 mai 2017, Municipiul Bacău a devenit Capitala Tineretului din România, pentru ca la a cea de-a II-a ediție a Summitului Tinerilor, care a avut loc în noiembrie 2017 la Bacău, Baia Mare a fost desemnată pentru perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019 drept Capitala Tineretului din România. Conceptul #UTurn prezentat de Baia Mare viza crearea de oportunități atractive pentru tineri pentru a-i determina să rămână şi să se implice în comunitate. La ultima ediție, la Gala Tineretului din România, municipiul Iași a fost desemnat noua Capitală a Tineretului din România în noiembrie 2018. "#rISeUP!", conceptul cu care municipiul Iaşi a câştigat acest titlu, urmează să producă efectele în perioada 2 mai 2019 - 1 mai 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel