Ziua Internațională a Studentului, celebrată la "Gala Studentului 2012"

adunare-generala-studenti-romania-2009-06
adunare-generala-studenti-romania-2009-06

Ziua Internaţională a

"Gala Studentului 2012" se numără printre evenimentele Festivalului Unifest, organizat de Uniunea Studenţilor din România. Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, festivalul are loc între 12 şi 22 noiembrie, în 17 centre universitare din toată ţara, incluzând manifestări culturale, educaţionale, sportive şi de divertisment.

În cadrul Galei Studentului, care are loc sâmbătă, de la ora 18.00, în Readers Café, va fi premiată performanţa tinerilor atât în plan academic, cât şi în planul educaţiei non-formale. Astfel, vor fi decernate următoarele premii: "Proiecte de succes ale asociaţiilor studenţeşti din Uniunea Studenţilor din România", "Cea mai activă asociaţie studenţească" şi "Hall of fame".

Anul trecut, studenții și-au petrecut ziua  protestând. Aceștia au cerut grăbirea adoptării Statutului Studentului, pentru obţinerea de suporturi de curs gratuite de la facultăţi  şi scutirea de taxe pentru orice adeverinţă eliberată de secretariat.

Ziua Internaţională a Studenţilor a fost instituită în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, de la Praga, când o demonstraţie a studenţilor împotriva ocupaţiei naziste s-a soldat cu moartea a nouă tineri, în timp ce alţi peste 1.200 au fost trimişi în lagăre de concentrare. De asemenea, ca urmare, toate instituţiile ceheşti de studii superioare au fost închise până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel