Zăpadă în ISTANBUL - 11 martie 2022, GALERIE FOTO. Ce va fi mai rău urmează în weekend. Primarul anunță protecție pentru oamenii străzii și animalele fără stăpân

Istanbulul este lovit de a doua mare ninsoare din acest an și, posibil, de cea mai puternică din 1987 până astăzi. 

Ninsoarea mult anunțată a lovit Istanbulul, acoperind atât partea europeană, cât și pe cea asiatică. Ninsoarea nu a venit singură, ci și cu vânt puternic, care este așteptat să crească și mai mult în intensitate în seara zilei de sâmbătă, 12 martie 2022. 

Meteorologii au anunțat cea mai mare cădere de zăpadă de la ”iarna legendară” din 1987. Istanbulul, în alte vremuri neobișnuit cu stratul de zăpadă nici măcar iarna, a fost anul acesta lovit de două astfel de ninsori care au paralizat orașul. Citește și: ZĂPADĂ în ISTANBUL. Mii de oameni, blocați pe autostrăzi până la topirea zăpezii. Cum arată capitala comercială a Turciei - GALERIA FOTO

În așteptarea ninsorii care a fost anunțată încă de la începutul săptămânii, autoritățile turce s-au pregătit intens pentru a evita haosul care s-a produs în luna ianuarie, când totul a fost blocat. 

Turcia se luptă cu zăpada

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Adil Karaismailoğlu, a examinat situația de pe aeroport, dar și de pe marile artere. De data aceasta, zăpada nu a mai blocat circulația, conform acestuia, care a anunțat că nu sunt restricții de circulație. ”Eforturile de combatere a zăpezii cu toate echipele continuă într-un mod extraordinar” a dat asigurări ministrul turc. Aeronavele au așteptat doar câteva minute aterizarea. 

”Sperăm că vom continua această luptă controlată până la începutul zilei de 13 martie”, a spus Karaismailoğlu, subliniind că intensitatea ninsorilor poate crește în următoarele ore, mai ales începând cu seara zilei de 12 martie, scrie hurriyetdailynews.com

El a mai spus că ”Se pare că va exista o situație supărătoare între orele 18:00 (12 martie) și 06:00 (13 martie) și ne-am luat măsurile pentru asta. Sper că vom finaliza acest proces dificil”. 

Atenție pentru drumuri, oamenii străzii și animalele fără stăpân

Ekrem İmamoğlu, primarul Istanbulului, a anunțat că ”au fost luate toate măsurile de precauție pentru a preveni întreruperea transportului public”, acesta fiind chiar intensificat. S-a intervenit din 465 de puncte pe rețeaua de drumuri, pe 4.023 de kilometri, pentru care municipalitatea este responsabilă. 220.000 de tone de sare și 1.290 de tone de soluții speciale sunt în stoc, a spus İmamoğlu.

”Cetăţenii fără adăpost vor fi găzduiţi în facilităţile noastre şi li se va oferi sprijin în sănătate, adăpost, nutriţie şi îngrijire. Echipe speciale vor distribui alimente pentru animalele fără stăpân”, a menționat İmamoğlu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel