ZĂPADĂ în ISTANBUL. Mii de oameni, blocați pe autostrăzi până la topirea zăpezii. Cum arată capitala comercială a Turciei - GALERIA FOTO

În Turcia, în zona capitalei comerciale Istanbul, a nins ca niciodată. Istanbulul, dar și autostrăzile care duc spre agomeratul oraș, sunt acoperite de zăpadă.

Ninsori abundente în Istanbul. Capitala comercială a Turciei a fost închisă de luni seară, astăzi fiind blocat accesul în oraș până la ora 16:00. Totul a fost, de fapt, închis, de la micile magazine, la mall-uri. Mii de oameni care au fost prinși pe autostradă au fost duși în spații de cazare. Și moscheile s-au deschis în noaptea de luni spre marți pentru oamenii blocați de ninsorile abundente. Cu toate acestea, alții au rămas pe autostrăzi, în număr însemnat, ”până la topirea zăpezii”. În Turcia, zăpada nu este o obișnuință a iernii, acolo temperaturile fiind pozitive și-n sezonul rece. Nu este prima ninsoare din Istanbul, a mai nins și-n trecut, dar, în câteva ore, zăpada se topea. De această dată, a nins abundent și zăpada s-a depus într-un strat de aproximativ 40 de centimetri. Aeroportul din Istanbul funcționează la capacitate redusă. 

”Din cauza condițiilor meteo, Aeroportul Internațional Istanbul, Aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul funcționează la capacitate redusă, cel mai probabil până miercuri, după-amiaza (27.01.2022), deservind prioritar zborurile care au fost deviate de pe alte aeroporturi din zonă. De asemenea, precizăm că Turkish Airlines a anunțat suspendarea tuturor zborurilor până în dimineața zilei de 26.01.2022, cu rezerva că această suspendare se va putea prelungi, în funcție de condițiile meteo.

Deplasarea pe autostrada E80(O3) se desfășoară, în condiții dificile de iarnă, pe alocuri existând ambuteiaje. Precizăm că încă există riscul închiderii sau blocării circulației pe porțiuni din principalele artere care conectează Istanbulul cu provincia turcă Trakiya (n.n. NV Turciei) și cu Aeroportul Internațional Istanbul, în special pe timp de noapte.

Sunt așteptate din nou ninsori abundente

Pentru persoanele care intenționează să efectueze deplasări rutiere sau aeriene, recomandăm să monitorizeze evoluția condițiilor meteo, analizând o eventuală posibilitate de amânare a călătoriei, pe cât posibil, cu una sau două zile, pentru a evita o blocare în trafic sau aeroport. Aveți în vedere că în seara zilei de astăzi, 25.01.2022, sunt așteptate noi ninsori, care pot conduce la blocarea unor artere de circulație, aspect care poate îngreuna/împiedica pentru o perioadă de timp intervenția echipajelor de specialitate ale autorităților locale.” anunță Consulatul General al României la Istanbul. 

Vezi în Galeria FOTO cum arată Istanbulul sub zăpadă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel