Val de aer siberian în Turcia. Se anunță cea mai mare cădere de zăpadă de la ”iarna legendară” din 1987

Zăpadă în Istanbul, 24-25 ianuarie 2022
Zăpadă în Istanbul, 24-25 ianuarie 2022

Atenție! Se schimbă vremea în Turcia, urmează zile în care va ninge abundent. 

De joi va începe să ningă în Istanbul, arată prognoza meteo. Duminică este așteptat să fie un strat de zăpadă deja însemnat. Meteorologii se așteaptă la cea mai mare cădere de zăpadă după ”iarna legendară” din 1987. 

Direcția Generală de Meteorologie din Turcia a anunțat, în baza sistemelor globale de prognoză, că, în zilele următoare, vremea se va schimba în Turcia, în mai multe regiuni, printre care și în Istanbul, din cauza unui val de frig siberian, scris TurciaNews

Prognozele AKOM arată că va ninge de joi, iar duminică ar urma să cadă aproximativ 12 kilograme de zăpadă pe metru pătrat. Turcia ar urma să fie sub alerta meteo de răcire accentuată pentru o perioadă mai lungă de timp. Meteorologii spun, conform sursei citate, că ar putea fi cea mai mare cădere de zăpadă după iarna din 1987. 

Conform estimărilor meteo, cel mai afectat va fi orașul Istanbul, capitala comercială a Turciei. ”Iarna” ar urma să țină în Turcia în intervalul 10-14 martie. 

În luna ianuarie 2022, zăpada care a căzut în Turcia a închis Istanbulul. Mașinile au rămas blocate pe autostradă până la topirea zăpezii, inclusiv autocarele cu turiști. Circulația mașinilor prin Istanbul a fost oprită, iar ceea ce se anunță acum pare a fi mult mai rău. În Istanbul, ninsoarea nu este ceva obișnuit, astfel că în luna ianuarie 2022, deși era iarnă, căderile de zăpadă au închis drumuri, magazine, mall-uri. Moscheile s-au deschis pentru cei care au rămas blocați pe drumuri. Mii de oameni au rămas atunci blocați pe autostradă, iar aeroportul din Istanbul a funcționat la capacitate redusă. 

Vezi aici o galerie foto din luna ianuarie 2022, din Turcia

În ciuda vremii care se anunță geroasă, temperaturile par a fi totuși pozitive, conform prognozei www.accuweather.com, de până la 2-4 grade în Istanbul, fiind astfel speranțe că zăpadă se va topi repede. 

Și în România, vremea este rece. În București, maximele nu vor trece, în această săptămână, de 6 grade Celsius. În plus, se anunță ninsori până miercuri inclusiv, arată prognoza momentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel