Vrancea: Primăria Focşani a încasat deja peste jumătate din taxele datorate de cetăţenii municipiului

Primăria Focşani a colectat în primele trei luni ale anului peste jumătate din taxele şi impozitele datorate de cetăţenii municipiului, cu peste patru procente mai mult decât în perioada similară a anului trecut, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

'Gradul de colectare a impozitelor şi taxelor locale curente la data de 31 martie 2019 a fost de 51,68%, mai mare decât în perioada similară a anului trecut, când s-au încasat 47,35% din taxe şi impozite. La finele anului 2018, gradul de colectare a taxelor şi impozitelor datorate de cetăţenii municipiului Focşani a fost de circa 87%', a declarat, pentru AGERPRES, primarul Cristi Misăilă.

Potrivit acestuia, creşterea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor în primele luni ale anului se datorează intensificării măsurile de înştiinţare a cetăţenilor cu privire la obligaţiile de plată.

'În mod normal, conform codului de procedură fiscală, administraţia locală are obligaţia de a emite decizii de impunere pentru toţi cei are au obligaţii de plată impozite şi taxe locale, ceea ce până acum nu s-a făcut, din motive de economie. Noi am intensificat măsurile de înştiinţare a cetăţenilor cu privire la obligaţiile de plată şi acest lucru a dus la creşterea gradului de colectare', a precizat primarul.

Valoarea impozitului pe clădiri, terenuri, mijloace de transport personale, contravaloarea taxelor pentru diverse servicii oferite de primărie, precum şi cuantumul amenzile se stabilesc în luna decembrie a fiecărui an, prin hotărâre de Consiliu Local. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel