Violenţe între taximetrişti și uberiști. Proteste şi dosare penale

Poliţia va deschide dosar penal pe numele mai multor şoferi de taxi implicaţi în încăierarea de noaptea trecută.

Poliţiştii timişoreni vor deschide dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice pe numele mai multor taximetrişti şi şoferi de la Uber, implicaţi în scandalul din Timişoara, din noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ionuţ Sîrbu.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au fost sesizaţi de către mai multe persoane, prin sistemul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că în parcarea unui mall din oraş mai multe persoane ar fi fost agresate de către taximetrişti. S-a intervenit de urgenţă la faţa locului cu mai multe echipaje şi luptători SAS. Mai multe persoane au conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, a precizat Ionuţ Sîrbu.

Potrivit acestuia, unul dintre taximetrişti şi-a chemat colegii în ajutor, prin staţie, susţinând că a fost agresat într-o parcare de mai mulţi şoferi de la Uber, iar zecile de colegi sosiţi la faţa locului au început scandalul care a degenerat în violenţe. Conflictul s-a redeschis în zona Pasajului Jiul, determinând Poliţia şi mascaţii de la Jandarmerie să intervină, fiind conduse la audieri mai multe persoane. Taximetriştii au anunţat că se vor duce să protesteze pe strada unde locuieşte primarul Nicolae Robu.

Primarul spune că este legal

Locuinţa primarului Nicolae Robu nu a fost păzită de echipaje ale Poliţiei, în zonă au fost însă prezente echipajele noastre tocmai pentru a dispersa coloana în scopul prevenirii degenerării manifestării lor într-un conflict violent şi s-a acţionat şi acolo pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice, a precizat, pentru Agerpres, Ionuţ Sîrbu. El a precizat că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

În luna decembrie, câteva sute de taximetrişti au protestat în faţa Prefecturii Timiş, a Primăriei Municipiului Timişoara şi pe mai multe străzi din oraş, împotriva 'pirateriei' din sistem. Primarul Nicolae Robu a declarat presei, după incidentul de duminică noaptea, că atât el, cât şi Primăria şi Consiliul local nu vor face nimic ilegal.

El a adăugat că, în opinia sa, este legal să funcţioneze un sistem alternativ de transport de tip Uber şi a spus că nu are nicio implicare în acest conflict. În funcţie de starea răniţilor şi de gravitatea faptelor de duminică noaptea, încadrarea juridică a persoanelor audiate poate fi schimbată, susţin surse din Poliţie. Până la 31 ianuarie 2018, taximetriştii ar trebui să-şi reînnoiască autorizaţiile de transport, în caz contrar riscând să rămână fără posibilitatea de a lucra.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel