Urmărește emisiunea live


Videoclipul viral „Charlie Bit My Finger” s-a vândut pentru 623.000 euro sub formă de NFT

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Unul dintre primele videoclipuri virale din istorie s-a vândut pentru 623.000 euro.

Conform BBC, videoclipul „Charlie Bit My Finger” (n.r., „Charlie m-a mușcat de deget”) este o piesă celebră în istoria videoclipului, în care un bebeluș pe nume Charlie îi mușcă degetul fratelui său, Harry. Acesta strânsese peste 880 milioane vizionări pe YouTube, iar acum a fost șters fiindcă a fost vândut sub formă de token non-fungibl (NFT).

Chiar dacă licitația a fost destul de liniștită în timpul weekendului, prețul a crescut dramatic în ultimele ore ale zilei de duminică. Bătălia de licitație a avut loc între două conturi anonime. Utilizatorul „3fmusic” a reușit să-l întreacă pe „mememaster” pentru videoclipul din 2007, astfel că a ajuns să plătească peste jumătate de milion de euro pentru unicatul acestuia. Pentru moment, videoclipul încă este urcat.

ATENȚIE! Videoclipul poate fi șters oricând de deținătorul NFT-ului, fiind deocamdată nelistat.

Ce este un NFT?

Un NFT este un fel de certificat care specifică faptul că o persoană deține ceva digital. Astfel, versiunile originale ale unor videoclipuri, meme sau mesaje pe Twitter originale pot fi vândute de parcă ar fi artă. Este o afacere foarte bănoasă pentru cei care au astfel de clipuri.

Mema „Fata Dezastrului”, cu o fetiță care zâmbește în timp ce în fundal are loc un incendiu, s-a vândut recent cu 395.000 euro.

Primul tablou pictat de robotul Sophia a fost vândut cu prețul de 563.000 euro

Primul tablou realizat de Sofia, cel mai cunoscut robot umanoid din lume, a fost vândut la licitație cu peste 563 de mii de dolari. Sophia a lucrat alături de artistul Andrea Bonaceto la tabloul digital. Acesta a fost scos la licitaţie şi vândut pentru suma de 563.000 de dolari. Persoana care a câştigat licitaţia va deveni astfel proprietara digitală a tabloului (NFT), dar şi a versiunii fizice.

Sophia nu se va opri aici, spune CEO-ul companiei care a creat-o. David Hanson, CEO-ul a dezvăluit, într-o interviu pentru ABC News, că robotul se va apuca şi de muzică. A fost demarat deja un proiect numit Sophia Pop, în care robotul va colabora cu artişti reali pentru a genera muzică şi versuri, informează Descopera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel