VIDEO: Polițiștii americani au lăsat fără respirație un bărbat cu câteva zile înainte de moartea lui George Floyd

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Un deținut american a murit în timp ce polițiștii îl țineau lipit de podea.

Conform BBC, noi imagini dintr-o închisoare din Tennessee arată cum William Jennette, de 48 de ani, a fost pus la pământ și legat de oamenii legii, în urmă cu un an. Deținutul a murit fără aer după ce polițiștii l-au ținut cu fața în jos, iar unul dintre ofițeri i-a spus: „Nu meriți să respiri”.

„Ajutați-mă”, a strigat deținutul de 48 de ani către ceilalți membri de staff din apropiere. La autopsie s-a concluzionat că asfixierea „a fost o cauză contribuitoare la moarte”, iar totul a fost din cauza manevrei pe care au folosit-o polițiștii. Astfel, examinarea post-mortem îi clasează moartea la „ucidere”, însă o altă cauză a morții lui Jennette a fost și „intoxicare acută cu droguri combinate”.

Moartea americanului a survenit cu câteva săptămâni înainte ca Derek Chauvin să-l ucidă pe George Floyd

Metoda întinderii pe piept a celor reținuți este pusă sub semnul întrebării în Statele Unite, iar cel mai recent proces despre această tehnică a fost cel al lui Derek Chauvin, ucigașul lui George Floyd. Decesul lui Floyd din mai 2020 a generat mișcări enorme de stradă în Statele Unite ale Americii și a survenit la doar 19 zile după ce deținutul Jennette a fost ucis de polițiști.

Ancheta despre moartea lui Jennette a fost concluzionată acum câteva luni. Un complet judecătoresc a analizat cazul și a decis să nu acuze oficial polițiștii. Jennette era șofer de betonieră și a fost arestat pentru consum de substanțe în public, expunere indecentă și opunere la arest. În corpul său fusese detectată metamfetamină, iar jurnalul său sugera că „halucina” și era „în sevraj”.

Derek Chauvin a cerut un nou proces după condamntarea din cazul George Floyd

Fostul ofițer de poliție american Derek Chauvin, condamnat luna trecută pentru uciderea lui George Floyd, a cerut un nou proces. Echipa de avocați a polițistului alb care a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd vreme de 9 minute a depus documentele necesare începerii unui proces privind presupusa purtare eronată a procurorilor și juraților. Avocatul Eric Nelson spune că clientul său nu a avut șansa la un proces just. În documente, avocatul spune că procesul nu a fost imparțial din cauza publicității intense precursoare. Moțiune mai presupune că judecătorul a făcut greșeli și că procurorii au greșit și au intimidat martorii. Presa americană spune că acest tip de proces este așteptat și este un demers comun după o condamnare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel