Videanu: Premierul Emil Boc s-a opus proiectului Roșia Montană

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a vorbit, marți seara la RTV, despre controversele legate de proiectul de la Roșia Montană, acesta acuzându-l  pe fostul premier Emil Boc pentru opoziția față de proiectul exploatării din Apuseni.

"Eu trebuie să recunosc că cel care s-a opus tot timpul proiectului Roșia Montană a fost primul ministru (Emil Boc n.r.). Eu cred că unul dintre potențialele importante ale României o reprezintă resursele minerale, iar România trebuie să-și valorifice resursele minerale. România nu are foarte multe domenii în care poate să aibă un avantaj competitiv. De aceea, găsirea unor soluții, pentru că pe de-o parte ai resurse de aur, de cupru, de alte resurse minerale, pe de altă parte, tehnologiile de exploatare sunt unele controversate. Este clar că în societate s-a născut în momentul de față o mare dispută care are nevoie de  un mediator politic, pe care înțeleg că domnul președinte și-l asumă.

Întreaga dezbatere este în jurul proiectului de mediu și  cum reușim să ne protejăm din acest punct de vedere", a declarat fostul ministru al Economiei.

Întrebat cum ar putea fi rezolvată problema protestatarilor care se opun inițierii proiectului de exploatare a resurselor din Apuseni, Videanu  și-a exprimat opinia conform căreia ar fi nevoie de un bun mediator politic în acest sens, iar că Traian Băsescu ar fi cel mai potrivit pentru asta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel