Victor Ponta, TAXA TVR-INUTILĂ: Oamenii plătesc și forțat, și inutil o taxă pentru TVR

Victor Ponta a răspuns propunerii lui Valentin Jucan (membru CNA) de a crea un "fond audiovizual" pentru sprijinirea financiara a televiziunilor.

În acest context, premierul a spus că taxa TVR este inutilă, iar oamenii nu ar mai trebui să plătească nicio taxă în plus.

"Cred că propunerea este de principiu corectă și merită discutată și promovată. Iar dreptul la informare este un drept fundamental garantat constituțional. Cu câteva condiții totuși:

1. Criterii clare și transparente legate de procentul de emisiuni de știri, culturale, educative incluse în grilă unei televiziuni (evident fără nicio cenzură asupra modului de prezentare a acestora).

2. Sprijinul să nu se facă printr-o nouă taxă plătită de telespectatori - oamenii deja plătesc abonamentul la societatea de cablu sau satelit (și forțat, și inutil o taxă pt TVR!).

3. Sprijinul să se reflecte prin scutiri și deduceri de taxe și impozite - nu bani dați direct unei televiziuni (pt că asta ar deturna total scopul inițiativei) / pt asta e nevoie de clarificarea situației acelei (sau acelor) televiziuni care deja au făcut și fac evaziune fiscală având aproape 100 milioane de RON datorii la buget.

4. Nu cred că o asemenea reglementare e bine să fie aprobată prin Ordonanța de Urgență! Acord politic în Parlament este singură soluție de durată!

Aștept o dezbatere serioasă pe această temă serioasă!", a fost răspunsul lui Victor Ponta.

VEZI ȘI: Victor Ponta, răspuns pentru Valentin Jucan după scrisoarea transmisă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel