Victor Ponta, discuții cu Kelemen Hunor la Palatul Victoria

Victor Ponta și vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Culturii, au convenit, luni, la  Palatul Victoria asupra demisiei liderului UDMR din Guvern.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat vineri că se va retrage din toate funcțiile deținute în Cabinetul Ponta, ca urmare a unei decizii luate într-o ședință a Consiliului Permanent al Uniunii.

Kelemen Hunor şi Victor Ponta au discutat, luni,  la Palatul Victoria, despre demisia din Guvern, anunţată de preşedintele UDMR. În urma discuţiilor, care au durat aproximativ o oră, s-a decis ca data demisiei oficiale a lui Kelemen Hunor să fie 1 august.

Astfel, UDMR urmează să stabilească până la 1 august numele succesorului lui Kelemen Hunor în funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier.

Vineri, conducerea Uniunii a decis că UDMR rămâne la guvernare, însă preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, a demisionat din funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Culturii.

Reuniunea Consiliului Permanent al UDMR a fost determinată de situația creată după ce Guvernul, prin Ministerul de Externe, a susținut poziția Comisiei Europene referitoare la Inițiativele cetățenești "Minority SafePack", potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competențe atribuite în baza dispozițiilor tratatelor fundamentale iar drepturile minorităților sunt reglementate de legislația națională.

Citește și: Logica jocului UDMR. Cine câștigă din demisia lui Kelemen Hunor

El a mai spus că funcțiile de vicepremier și ministru al Culturii rămân la UDMR și că persoana care le va ocupa va fi desemnată după momentul demisiei sale, a declarat Kelemen Hunor după ședința de vineri a Consiliului Permanent al UDMR de la Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel