Vezi harta celor mai importante site-uri de pe Internet

 Programatorul rus Ruslan Enikeev a creat o hartă  care suprinde starea internetului la sfârșitul anului 2011.

    Potrivit Mediafax, proiectul independent  intitulat “The Internet Map” integrează cele mai accesate 350.000 de site-uri din 196 de țări și din toate domeniile de activitate. Fiecare pagină web este reprezentată de câte o “stea”, mărimea acesteia variază in funcție de numărul de vizitatori ai paginii respective.

   Cercurile corespunzătoare site-urilor sunt colorate pe hartă în funcție de țara din care provin: albastru deschis pentru SUA, roșu pentru Rusia, galben pentru China si mov pentru Japonia, informează Daily Mail.

  “Reţeaua de internet globală este un fenomen al tehnologiei iar complexitatea ei excepţională întrece orice altceva a creat omul. În esenţă, ne confruntăm cu o cantitate imensă de informaţie nesortată. Harta Internetului este o tentativă de a vedea structurile ascunse ale reţelei" , a declarant autorul proiectului, Ruslan Enikeev.

  El  explicat cum funcţionează  această hartă. "Vorbind din punct de vedere matematic, Harta Internetului este o prezentare bidiminsională a legăturilor dintre site-uri. Orice site este un cerc pe hartă iar dimensiunea lui este caracterizată de traficul pe care îl are. Cu cât traficul este mai mare, cu atât cercul este mai mare.”

  Potrivit creatorului hărții, amplasarea unui cerc mai aproape sau mai departe de altul este legată de numărul de  linkuri pe care le impărtășesc  cele două pagini web. Astfel, Google, Facebook, YouTube și Twitter sunt reprezentate de  cele mai mari cercuri de pe hartă deoarece au cel mai mare trafic de pe internet.

  De asemenea, după folosirea zoom-ului se pot idintifica si alte site-uri importante cum ar fi IMDB sau Amazon, conform Daily Mail.

  Pentru a găsi un site și pentru a vedea legăturile acestuia, utilizatoul trebuie sa foloseasca motorul de căutare de pe pagină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel