Urmărește emisiunea live


Venezuela: Juan Guaido respinge acuzaţiile de lovitură de stat

Opozantul venezuelean Juan Guaido a respins declaraţiile guvernului care a anunţat miercuri că a dejucat o tentativă de lovitură de stat militară, şi a lansat un nou apel armatei să înceteze sprijinul acordat preşedintelui socialist Nicolas Maduro, relatează AFP.

"Este pentru a nu ştiu câta oară şi presa a pierdut şirul de câte ori au fost repetate astfel de acuzaţii. Apelul pe care l-am lansat şi pe care continuăm să îl lansăm se adresează corpului militar, armata trebuie să treacă de partea Constituţiei", a declarat Juan Gauido în faţa reprezentanţilor presei.

Ministrul comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, a anunţat miercuri că autorităţile au dejucat o tentativă de "lovitură de stat" militară implicând Statele Unite, Columbia şi Chile, care prevedea asasinarea preşedintelui socialist Nicolas Maduro şi înlocuirea lui cu un general.

Lovitura de stat, implicând militari activi şi în rezervă, precum şi un fost şef al serviciilor de informaţii, urma să aibă loc între duminică şi luni, a precizat ministrul.

Jorge Rodriguez l-a acuzat pe preşedintele de dreapta columbian, Ivan Duque, că "planifică lovituri de stat, asasinarea preşedintelui" Maduro şi a mai denunţat implicarea preşedintelui conservator chilian, Sebastian Pinera, şi a consilierului prezidenţial american pentru securitate naţională, John Bolton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel