Veneția, în imagini care-ți taie răsuflarea - GALERIE FOTO

Anul 2020 a pus frână vacanțelor. Anul 2021 vine cu speranță însă. Dacă vă faceți planuri pentru a doua parte a anului 2021, mai ales în această perioadă a târgurilor de turism, vă puteți bucura de galeria foto din Veneția, poate va fi următoarea destinație pe listă. 

Veneția este singurul oraș din lume în care nu există nicio mașină. Utilizarea bicicletelor este și ea interzisă pe străzile orașului din nordul Italiei. Poliția și ambulanța intervin pe apă, cu bărci. Deși în orașul italian, din regiunea Veneto, sunt 400 de gondolieri, prima femeie și-a obținut statutul abia în 2010. În fiecare an, aproximativ 4.000 de turiști pe zi vizitează Veneția. Estimarea, exceptând 2020, era la 15 milioane de turiști pe an. Specialiștii estimează că în anul 2030 Veneția nu va mai fi locuită și vor exista doar turiști, scrie shtiu.ro

Alte informații despre Veneția: 

Cea mai îngustă stradă, Ramo Varisco, are 53 de centimetri. Strada Sforii din Brașov variază între 1,11 și 1,35 m. 

În Veneția, există în jur de 450 de palate. În același timp, în Veneția, este interzis să hrănești porumbeii, deși acest lucru se practică încă în Piața San Marco. 

Prima ediție a Carnavalului Venețian a avut loc în anul 1162. Măștile și costumele au fost purtate mult mai târziu și le permiteau oamenilor să interacționeze, indiferent de statutul social.

Republica Veneția a fost cea mai mare putere navală a Europei timp de mai bine de 800 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel