Vedetele Kanal D merg la Cărturești. Vezi motivul

kanald
kanald

Vedetele postului Kanal D vor fi prezente joi, 20 septembrie, de la ora 18.30, la Librăria Cărturești, pentru lansarea cărții “În zbor barba nu crește”, un jurnal emoționant, plin de umor și optimism, scris de Horia Rizea, în vârstă de 13 ani, despre sora lui diagnosticată cu autism.

Evenimentul de la Librăria Cărturești se înscrie în campania “Ajută un copil cu autism să meargă la școală!”, inițiată de Știrile Kanal D și Asociația Învingem Autismul.

Lansată în parteneriat de Editura Frontiera și Librăriile Cărturești, cartea lui Horia Rizea este promovată și cu ajutorul vedetelor Kanal D, printre care Simona Pătruleasa, Virgil Ianțu și Raluca Lăzăruț, prezența lor la Librăria Cărturești, fiind doar o etapă într-un proces mai amplu de susținere a demersurilor campaniei de sensibilizare a opiniei publice în ceea ce privește problemele copiilor cu autism și necesesitatea integrării acestora în școală.

“Vă așteptăm cu mare drag să fiți alături de noi, să aflăm din experiența lui Horia cât de frumoși și de inteligenți sunt acești micuți diagnosticați cu autism, câtă nevoie au de afecțiune și de sprijinul nostru, al adulților. Poate ar trebui să redevenim copii, măcar pentru câteva clipe, pentru a-i înțelege mai bine și a învăța să avem mai multă grijă de ei. Și nu uitați: printr-un simplu sms, la 8842, poți ajuta un copil cu autism să meargă la școală!”, a spus Simona Pătruleasa.

Evenimentul organizat la Librăria Cărturești se va bucura și de o proiecție cu imagini-eseu din “lumea lui Horia”, realizate de fotograful Andrei Pungovschi, despre micul scriitor și familia acestuia.

În cadrul aceleași campanii,  “Ajută un copil cu autism să meargă la școală!”, sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 15.00, la Vitantis Shopping Center (Adresă: Şoseaua Vitan Bârzeşti, nr. 7 A; harta: http://www.vitantis.ro/contact/ ), vedetele Kanala D îi invită pe părinți și copii, deopotrivă, la joacă. Copiii cu autism și cei cu dezvoltare tipicș vor avea astfel ocazia sș participe împreuna la atelierele de pictură și lucru manual organizate de Kanal D, Asociatia Învingem Autismul și programul Jucăriada, cu sprijinul Butterfly Media Group, în zona special amenajată Yellow Place, din central comercial Vitantis.

Copiii cu autism, sprijiniți de terapeutii lor, vor prezenta pentru prima oară în public un dans pe care l-au pregătit aproape zilnic, iar spectacolul va fi sprijinit și de grupul ContraPunct, iar premiile din partea Vitandis Shopping Center și a partenerilor DOMO și Carrefour le vor răsplăti celor mici munca.

Campania  “Ajută un copil cu autism să meargă la școală!” a fost lansată sâmbătă, 15 septembrie, de către Știrile Kanal D și Asociația Învingem Autismul. Cei care vor să sprijine copiii afectați de autism pot dona 2 euro la numărul de sms 8842 (valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone), fondurile strânse fiind utilizate la pregatirea specializată pentru școală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul și la formarea a 100 de cadre didactice din țară, din grădinițe și școli de masă, în metode de predare pentru copiii cu autism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel