Valentine's day 2019. Ritual contestat la locul de muncă

Valentine's day
Valentine's day

Valentine's day 2019. Femeile din Japonia se răzvrătesc împotriva unei tradiții îndelungate, care le obligă să ofere ciocolată colegilor de sex masculin, de Ziua îndrăgostiților.

Valentine's day 2019. Ritualul, numit „giri choco", a început în anii 1950 și se traduce ca "ciocolată obligatorie".

Valentine's day 2019. Femeile care au un loc de muncă urmează să cumpere ciocolată pentru colegii lor de sex masculin, iar bărbații ar trebui să le întoarcă favoarea pe 14 martie, în Ziua Albă – un eveniment creat de ciocolatieri, la începutul anilor 80, pentru a stimula vânzările.

Valentine's day 2019. Cu toate acestea, tot mai multe femei contestă tradiția de Ziua Îndrăgostiților, în schimb optează pentru răsfăț propriu decât să cheltuiască bani pe ciocolată pentru colegi.

Formă de abuz de putere și hărțuire

 

Valentine's day 2019. Unele firme interzic tradiția„giri choco", care este văzută de mulți ca o formă de abuz de putere și hărțuire.

Valentine's day 2019. Un sondaj efectuat asupra femeilor din Japonia a constatat că mai mult de 60% își vor cumpăra ciocolată în ziua de Valentine, în acest an, în timp ce doar 35% dintre femei au declarat că intenționează să ofere ciocolată colegilor lor de sex masculin.

Valentine's day 2019. Mai mult de 56% au declarat că vor oferi bomboane membrilor familiei, iar 36% ar face aceleași gesturi față de parteneri.

Valentine's day 2019. În 2018, celebra companie belgiană Godiva a difuzat un anunț înainte de Ziua îndrăgostiților, îndemnând întreprinderile să le spună femeilor să nu dea bomboane bărbaților la serviciu, dacă s-au simțit presați: "Ziua Îndrăgostiților ar trebui să fie o zi când îi spui cuiva sentimentele tale pure. Nu este o zi în care trebuie să faci ceva în plus pentru binele relațiilor la locul de muncă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel