Universitatea de Vest din Timișoara, un nou proiect finanțat de Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT)

Marilen Pirtea, rectorul UVT
Marilen Pirtea, rectorul UVT

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va participa la un nou proiect intitulat „INNOUNITA - Dezvoltarea Capacității de Inovare în UNITA”.

Proiectul își propune să:

încurajeze schimbarea instituțională prin dezvoltarea infrastructurii digitale și îmbunătățirea birourilor de transfer tehnologic, consolideze parteneriatele (integrarea triunghiului cunoașterii) printr-o rețea îmbunătățită de învățare reciprocă și colaborare cu EIT KIC (Comunități de Cunoaștere și Inovare), contribuie la dezvoltarea de inovații și afaceri, creând condiții pentru ca membrii comunității să își dezvolte afaceri și start-up-uri, crească gradul de calitate a inovației și educației antreprenoriale prin programe de inovare și formare antreprenorială și scheme de mentorat pentru personal și studenți.

Proiectul este organizat cu accent pe sustenabilitatea rezultatelor prin crearea unei rețele inteligente și creative de tineri inovatori, provenind din licee sau chiar start-up-uri, continuând cu activități de cercetare, dezvoltare și inovare. Totodată, proiectul va reprezenta o oportunitate de a familiariza participanții și inovatorii activi cu privire la portofoliile de programe ale Comunităților de Cunoaștere și Inovare EIT.

Proiectul va primi finanțare din Inițiativa IÎS a EIT: Consolidarea capacității de inovare pentru învățământul superior. Această nouă inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) își propune să stimuleze capacitatea antreprenorială și de inovare a instituțiilor de învățământ superior (IÎS).

Rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „UVT s-a remarcat de câțiva ani în topul universităților românești care promovează dezvoltarea culturii antreprenoriale prin măsuri active. Suntem pregătiți pentru abordarea acestui nou proiect dedicat culturii antreprenoriale, INNOUNITA, acum în plan internațional, în cercul partenerial al universităților din rețeaua europeană UNITA.”

Ca parte a acestui proiect, vom lucra împreună cu următorii parteneri:

UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI TORINO (Italia) – coordonator proiect UNIVERSIDADE BEIRA INTERIOR (Portugalia) UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA (Spania) UNIVERSITÉ DE PAU ET DES PAYS DE L’ADOUR (Franţa) UNIVERSITÉ SAVOIE MONT BLANC (Franţa)

În cadrul inițiativei IÎS a EIT, proiectul va primi finanțare de 397.125 EUR și se va desfășura până în decembrie 2021, cu posibilitatea prelungirii pentru încă 18 luni.

__________________________

DESPRE INIȚIATIVA IÎS A EIT

Inițiativa IÎS a EIT este un obiectiv cheie pentru EIT ca parte a noii sale strategii, Agenda de inovare strategică EIT 2021−2027. Inițiativa își propune să sprijine instituțiile de învățământ superior cu expertiză și coaching, acces la ecosistemul de inovare EIT și finanțare, permițându-le să dezvolte planuri de acțiune inovatoare care să completeze nevoile instituțiilor individuale de învățământ superior. În cadrul fazei sale pilot, inițiativa a oferit finanțare pentru 23 de proiecte, următorul apel pentru propuneri fiind așteptat până la sfârșitul anului 2021.

DESPRE EIT

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) întărește capacitatea Europei de a inova oferind soluții la provocările globale stringente și încurajând talentul antreprenorial pentru a crea o creștere durabilă și locuri de muncă noi, calificate în Europa. EIT este un organism al UE și face parte integrantă din Orizont Europa, Programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare. Institutul sprijină parteneriate dinamice paneuropene, comunitățile de cunoaștere și inovare EIT, printre companii de top, laboratoare de cercetare și universități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel