Ungaria: Partidul radical naţionalist Mi Hazank cere soluţionarea 'chestiunii ţigăneşti'

Rezultate la nivel local obţinute de mişcarea ungară Mi Hazank la recentele alegeri pentru Parlamentul European 'reflectă faptul că societatea ungară doreşte ordine' şi 'respinge ignorarea chestiunii ţigăneşti', a declarat liderul adjunct al acestui partid vineri într-o conferinţă de presă, informează MTI. 

Elod Novak a insistat că guvernele anterioare ale Ungariei nu au reuşit să rezolve problemele legate de 'crimele ţiganilor'. El consideră de asemenea că populaţia romă face copii pentru a beneficia de programele centrale de asistenţă familială. Novak a remarcat că partidul său a adunat peste 15% din voturi în alegerile europene din Torokszentmiklos, un oraş din estul Ungariei unde Mi Hazank a organizat recent o demonstraţie pentru a protesta împotriva 'crimelor comise de ţigani.

Printre altele, Novak a numit centrele de detenţie din Ungaria drept 'închisori de sănătate' şi a sugerat că infractorii ar trebui trimişi în Siberia şi statul ungar să plătească o taxă Rusiei, pentru 'a descuraja criminalii' în rândul minorităţii rome. El a propus de asemenea separarea copiilor 'sub-socializaţi, nedisciplinaţi' în şcoli internat speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel