Cea mai înaltă clădire de birouri din România, în construcţie: Se lucrează intens

Progresează lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din țară, din Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 115 milioane de euro.

Cea mai înaltă clădire de birouri din România, integrată în ansamblul mixt Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 115 milioane de euro, prinde formă. Lucrările s-au desfășurat într-un ritm intens inclusiv în ultimele luni, toate echipele implicate în dezvoltare fiind active. Astfel, United Business Center o (UBC 0) a ajuns la etajul 8 la nivel de structură, după ce mai bine de șase luni au fost necesare pentru lucrările complexe aferente consolidării, infrastructurii și fundației.

Proiectul reprezintă unul dintre cele mai solicitante șantiere active din regiunea de vest a țării, un generator pentru piața muncii și al oportunităților pentru businessurile din domeniu, mai ales în această perioadă. Până în prezent, aproximativ 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor au fost implicate în lucrările de edificare, iar numărul lor se va dubla până la finalizarea proiectului. De asemenea, se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0. Termenul de finalizare al clădirii record va fi finalul anului 2021.

„Într-o perioadă de incertitudine și cu provocări pentru toate domeniile de activitate, UBC o și-a continuat etapele de dezvoltare, în același ritm. Este rezultatul faptului că portofoliul IULIUS nu se axează pe investiții speculative, ci pe parteneriate concrete și în consens cu cerințele pieței. Pe lângă unicitatea conceptului, UBC o reprezintă și un pilon de susținere a diferite specialități în perioada de dezvoltare, acea provocare ce pune piața în mișcare și care generează performanță locală”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Cifre impresionante

Ce înseamnă concret o clădire de 27 de etaje, 155 metri înălțime și 77.000 mp suprafață construită? În primul rând, lucrări de amploare și expertiză tehnică, iar apoi, o cantitate impresionantă de materiale. Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții, iar 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii. Comparativ, o astfel de cantitate de materiale poate fi echivalentul necesarului pentru construcția unei arene sportive de mari dimensiuni.

Pentru a asigura un aport de lumină naturală, imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă. În total, peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică vor asigura confort și economie de energie, dar și o panoramă unică asupra Timișoarei, din orice unghi al clădirii.

Amprenta „verde” și panorama urbană, factori de atracție

Dotările de care beneficiază UBC 0 și facilitățile oferite prin integrarea în Iulius Town setează noi standarde pentru piața office din România și reprezintă parametri definitorii pentru companiile care își doresc să aibă sediul în clădirea simbol. Suprafețe generoase și luminoase, care ajung până la 2.000 mp pe nivel, cu tehnologii ultramoderne și soluții eficiente din punct de vedere energetic, conform standardelor pentru clădiri verzi, sunt o parte din atuurile imobilului. „Interesul companiilor pentru birourile propuse de UBC 0, o clădire etalon nu doar în regiunea de vest, ci la nivel național, se bazează pe trei mari direcții: parametri ridicați în materie de tehnologii implementate, flexibilitate și sustenabilitate, integrarea în cel mai amplu proiect mixt din România, cu toate facilitățile ce derivă, și unicitatea celui mai înalt imobil de birouri din țară. Avem deja semnate contracte de închiriere încă din prima etapă de dezvoltare a clădirii, precum și negocieri, aspect care vorbește despre calitatea și performanța portofoliului de spații office al companiei IULIUS”, a adăugat Laurențiu Manea.  

Birouri premium, centru de conferințe, hub medical și servicii, într-un concept mixt, pe verticală

Dincolo de funcțiunea sa principală, care va consolida centrul de business cu peste 52.000 mp de spații office premium, UBC 0 introduce un concept inedit pentru piața din România. La demisol și parter vor fi integrate magazine, restaurante și cafenele tematice, care să faciliteze accesul imediat la servicii necesare zilnic. Etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialităţi.

UBC 0 va dispune de vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport. Totodată, angajații vor avea în imediata apropiere peste 450 de magazine, numeroase servicii, inclusiv cele ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, centru de fitness, un concept de cinema VIP, cu cină și film all inclusive, un food court generos, restaurante și cafenelele cu meniuri „business lunch”, peste 4.000 de spații de parcare și 800 de spații pentru biciclete etc. La acestea se adaugă și un program de fidelizare, care le oferă discounturi de până la 30% la numeroase magazine și locații din Iulius Town.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel