Unde s-a ajuns: Militanți ecologiști au întrerupt 50 de minute semifinala dintre Coco Gauff şi Karolina Muchova de la US Open 2023 / Video

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Jucătoarea americană de tenis Coco Gauff (19 ani), s-a calificat în premieră în finala US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după o victorie în două seturi, 6-4, 7-5, obţinută joi în faţa cehoaicei Karolina Muchova, la capătul unui meci întrerupt timp de 50 de minute de militanţi ecologişti.

VIDEO

Coco Gauff şi Arina Sabalenka vor disputa marea finală feminină de la US Open 2023

Gauff, numărul 6 mondial, este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite calificată în finală la US Open, după Serena Williams care, în 1999, şi-a trecut în palmares primul dintre cele şase trofee cucerite la Flushing Meadows. Ea a disputat anterior o finală de Grand Slam, la Roland Garros 2022 (pierdută în faţa polonezei Iga Swiatek), iar acum se va lupta pentru trofeul pus în joc la Flushing Meadows cu belarusa Arina Sabalenka, care a învins-o la rândul ei, cu 0-6, 7-6 (7/1), 7-6 (10/5), pe americanca Madison Keys.

Sabalenka (25 ani) o va detrona pe Iga Swiatek de pe locul 1 în clasamentul WTA

Sabalenka (25 ani), aflată în prezent pe locul 2 în clasamentul WTA, va urca în fotoliul de lider al acestei ierarhii începând de luni, când o va detrona pe Iga Swiatek. Belarusa a acces la rândul ei în premieră în finală la US Open, la capătul unui meci spectaculos cu Madison Keys (locul 17 WTA), înregistrând cu această ocazie a 50-a sa victorie de la debutul acestui sezon.

Sabalenka a fost condusă cu 6-0 şi 5-3 de jucătoarea americană, dar a reuşit să revină şi să câştige ultimele două seturi la tiebreak, obţinând astfel biletul pentru marea finală, după 2 ore şi 32 de minute de joc. Coco Gauff conduce cu 3 victorii la 2 în întâlnirile directe cu Arina Sabalenka, însă reprezentanta Belarus a câştigat ultima lor confruntare, care a avut loc anul acesta, în sferturile de finală de la Indian Wells (6-4, 6-0). 

Citește și - Reacția Soranei Cîrstea, după coșmarul cu Muchova din sferturile de finală de la US Open 2023 / Rezultat - Video

Visul Soranei Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) la US Open 2023 s-a terminat în sferturile de finală. 

Meciul a durat doar o oră și 34 de minute. Sorana Cîrstea a fost ”spulberată” în primul set de sportiva din Cehia, Karolinei Muchova, scor 0-6, în doar 44 de minute. Cel de-al doilea set a durat 55 de minute și s-a terminat 6-3 în favoarea jucătoarei din Cehia.

La scurt timp după meci, Sorana Cîrstea a oferit și prima reacție, spunând că este dezamăgită de înfrângere, dar a recunoscut că Muchova a fost jucătoarea mai bună. 

'Un meci dificil, cred că în seara asta Karolina a jucat foarte bine. Din celelalte întâlniri, în seara asta cred că a produs cel mai bun tenis. Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat, am avut foarte multe mingi de break în primul set, foarte multe oportunități pe care nu le-am fructificat... Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel