Un tren cu zeci de călători a luat foc, în Gara Titu. Pasagerii au reușit să se salveze

Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro

Un incendiu a izbucnit, în această după-amiază, în Gara din orașul Titu. Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină.

Până la sosirea salvatorilor, toți călătorii din garnitură s-au autoevacuat. Din fericire nu au existat victime. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii Detașamentului Titu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, scrie dbonline.ro.

“Se intervine în cazul unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui tren în gara din orasul Titu. Acționează pompierii de la Detașamentul Titu cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului au constatat că toți pasagerii coborâseră din garnitura de tren. Incendiul a fost lichidat in limitele găsite. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor cu degajări mari de fum fără flacără vizibilă. Nu au fost înregistrate victime”, au transmis pompierii dâmbovițeni.

O locomotivă a luat foc

Incidentele de acest fel se tot repetă în ultima perioadă. Luni, locomotiva unui tren de călători a luat foc. Traficul feroviar este oprit, iar șase trenuri staționează în acest moment în gările de pe traseu. Flăcările au cuprins locomotiva, iar pasagerii s-au autoevacuat. 

Realitatea PLUS transmitea că pompierii din cele mai apropiate localități au intervenit la scurt timp după ce s-a dat alarma. Flăcările au fost stinse după aproximativ trei ore, dar se acționează în continuare pentru răcirea carcasei locomotivei, care a fost distrusă în proporție destul de mare. Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar călătorii s-au autoevacuat. 

Vagoanele care nu au fost afectate de incendiu au ajuns mai întâi în gara din comuna Șagu. În trenul cu două vagoane se aflau 30 de persoane. Acestea au fost preluate de un alt tren și duse în siguranță la Timișoara. Nu au fost înregistrate victime.

Un tren de pasageri a luat foc în județul Arad

La începutul lunii iulie, un alt tren a luat foc. Acesta era oprit în Halta Seleuș din Arad. În tren erau șase călători și doi mecanici conductori care au și coborât fără probleme. La intervenție s-au deplasat două echipaje ale Detașamentului Ineu, un echipaj de stingere și unul SMURD.

Echipajele au ajuns în 10 minute la fața locului, subunitatea fiind aproape de locul incidentului, și au reușit să limiteze și să stingă incendiul fără că acesta să se propage la întreg vagonul. Cauza probabilă a incendiului "frecare mecanică", au stabilit pompierii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel