Un program pe Internet te ajută să îți exersezi memoria

sfatulparintilor.ro-imbunatatire-memorie-430x288
sfatulparintilor.ro-imbunatatire-memorie-430x288

Cu cât oamenii se apropie de vârsta maturităţii, aceştia încep să observe că memoria şi claritatea amintirilor nu mai sunt ca în tinereţe. Subit, uită unde au pus cheile, cu doar câteva minute în urmă, sau reţin cu greu numele persoanelor pe care tocmai le-au cunoscut.

Chiar dacă, aparent, sunt inocente, aceste probleme ale concentrării şi ale memoriei pot să aibă un impact major asupra vieţii profesionale, sociale şi personale.

 Neurologii susţin că pot să fie făcute foarte multe lucruri pentru ca memoria să devină puternică. Creierul are nevoie de exerciţii constante, aşa cum un muşchi are nevoie de antrenament, potrivit site-ului howlifeworks.com

 Respectivele exerciţii pentru creier vor îmbunătăţi funcţiile cognitive. Gândirea este, în mod esenţial, un proces prin care se realizează conexiuni între neuroni, la nivelul creierului.

 O companie din San Francisco a dezvoltat primul program de „antrenament pentru creier", conceput special pentru a-i ajuta pe oameni să îşi valorifice inteligenţa şi să îşi redobândească mintea ageră din tinereţe.

 Denumit „Lumosity", programul a fost gândit de câţiva experţi în neurologie şi psihologie cognitivă de la Universitatea din Stanford.

 „Lumosity" este mai mult decât o platformă online prin intermediul căreia îţi poţi exersa aptitudinile mentale. Exerciţiile au fost integrate într-un program pe internet, care îi ajută pe utilizatori să îşi îmbunătăţească sistematic memoria şi atenţia.

 În timp ce multe dintre jocurile de pe site-ul „Lumosity" sunt gratuite, există şi posibilitate de plată, în urma căreia cei interesaţi de versiunea întreagă a programului, o pot accesa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel