SUA vând un portavion cu un dolar - foto

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

A fost odată cel mai mare simbol al puterii militare americane în Oceanul Pacific. A participat la operațiuni aero-navale, a permis decolarea avioanelor pentru a bombarda ținte inamice din Vietnam și Irak. A supraviețuit în urma unei coliziuni cu un submarin sovietic. Dar zilele de glorie ale fostului USS Kitty Hawk s-au încheiat. 

Portavionul parcurge ultima sa călătorie, de 16.000 de mile, din Washington până în Texas, unde va fi dezasamblat și vândut la fier vechi, scrie CNN.

FOTO

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNN (@cnn)

International Shipbreaking Limited din Brownsville, Texas, a cumpărat portavionul anul trecut pentru mai puţin de un dolar de la US Naval Sea Systems Command, care supraveghează eliminarea navelor de război pensionate.

Transportatorul de 325 metri lungime, aflat în Pacific, este prea mare pentru a trece prin Canalul Panama, aşa că în lunile următoare, Kitty Hawk se va strecura de-a lungul coastei Americii de Sud, şi apoi se va deplasa prin Golful Mexic până la destinaţia sa finală.

Scos din funcţiune în anul 2009

Lansat în anul 1960 şi numit după zona din Carolina de Nord unde Fraţii Wright au zburat pentru prima dată cu un avion motorizat, Kitty Hawk a servit Marina SUA timp de aproape 50 de ani, înainte de a fi scos din funcţiune în anul 2009.

Kitty Hawk a fost ultimul portavion american alimentat cu petrol, o relicvă a unei epoci înainte de sosirea portavioanelor din clasa Nimitz cu propulsie nucleară.

Tot ce va rămâne de pe urma sa este o poveste tumultuoasă, care se întinde de la Războiul din Vietnam la Războiul din Golf.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel