EXCLUSIV  Un polițist cere verificări după ce polițiștii au aplicat legea la slujba lui Teodosie

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Cms. Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS cu privire la intervenţia poliţiştilor la Constanţa, pentru întreruperea unor evenimente religioase. 

Astfel, cms. Ciocan, în numele Federaţiei, cere explicaţii de la Poliţia Constanţa, dar şi de la Jandarmerie cu privire la intervenţie. 

VEZI ŞI IPS Teodosie, către Orban: Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?

"Am luat notă încă de ieri de evenimentele extrem de grave produse la Constanţa. Federaţia aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele. 

1. Nu ministrul de interne Marcel Vela a dat ordin de intervenţie. Este categoric acest lucru. 

2. Solicităm şefului Poliţiei Constanţa, imperativ, şi şefului Jandarmeriei Constanţa să ne informeze cu privire la persoanele care au dat ordinul de intervenţie şi cu privire la persoanele care au participat. 

3. Ne alăturăm ministrului Marcel Vela în declanşarea verificărilor vizavi de aceste fapte extrem de grave, pentru stabilirea concretă a împrejurărilor. 

4. Federaţia afirmă că în România nimeni nu este mai presus de lege. Constituţia, ca lege fundamentală, şi legile organice trebuie respectate de absolut toată lumea. 

Federaţia aşteaptă rezultatul verificărilor, pentru lămurirea opiniei publice şi reglementarea acestor lucruri. Toate persoanele din ţara asta, indiferent cine sunt ele, trebuie să respecte legea şi Constituţia, de asta cerem şefilor poliţiei şi jandarmeriei să clarifice. Suntem în pandemie, Constituţia nu este o stare de lucru care să poată fi modificată sau alterată, legile se dau în ton cu Constituţia, ca atare fiecare cetăţean trebuie să se supună legii", a declarat Christian Ciocan în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Ulterior, acesta a afirmat că Federaţia aşteaptă şi o reacţie din partea Prea Fericitului Patriarh Daniel cu privire la evenimentele de la Constanţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel