"Un pic prea intim" la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov

Teatrul Nottara va participa la un important eveniment teatral al toamnei, ediţia a XXV-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov. Reprezentaţia cu spectacolul "Un pic prea intim" de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, este programată în seara de 25 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov.

"Un pic prea intim se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia a călca strâmb. Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul derapajelor şi le adaugă efecte secundare consistente, de neignorat.

În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică entorsă, lesne vindecabilă apoi prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă. În piesa noastră, avem de-a face cu o veritabilă fractură! Protagonistul nu se mai recunoaşte pe sine însuşi, acţiunile lui frizează absurdul, şi, într-un final, ajunge să creadă că prima abatere, accidentul originar, l-a infectat cu un soi de virus infernal. Pe scurt, se simte corupt, incurabil, damnat. Iar când singurul analgezic pare să fie poezia... veţi fi, cred, de acord că avem de-a face cu o piesă... epică!" spune Cristi Juncu, regizorul spectacolului.

Evenimentul teatral de la Braşov, singurul cu acest specific în România, este dedicat exclusiv dramaturgiei contemporane. Sunt invitate să participe cele mai importante spectacole cu astfel de texte (realizate în stagiunea ce precede festivalul), reprezentaţiile fiind însoţite de dezbateri teoretice, lansări de carte de gen şi alte evenimente care au drept scop aducerea în prim-plan a tot ceea ce înseamnă preocupări, tendinţe, problematici ale lumii contemporane, reflectate prin textul şi spectacolul de teatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel