Un ingredient simplu va transforma un piure obișnuit într-o capodoperă culinară. Secretul bucătarilor francezi

Un ingredient simplu va transforma un piure obișnuit într-o capodoperă culinară. Secretul bucătarilor francezi. Sursa - pixabay.com
Un ingredient simplu va transforma un piure obișnuit într-o capodoperă culinară. Secretul bucătarilor francezi. Sursa - pixabay.com

Multe persoane iubesc piureul de cartofi, de aceea acest fel de mâncare este des prezent pe mese.  

Secretul este simplu: piureul de cartofi este gustos, sățios, prietenos cu bugetul și se potrivește bine cu carne, pește și legume.

Cu toate acestea, pentru ca piureul să nu fie perceput ca un fel de mâncare banal, bucătarii francezi au avut ideea să adauge un produs simplu, care transformă cartofii fierți într-o operă de artă culinară.

Interesant este că acest ingredient „secret” poate fi achiziționat din orice magazin.

Cartofii vor fierbe de două ori mai repede dacă veți adăuga în oală un produs simplu din frigider

Vorbim despre brânză. Mai mult, puteți alege tipul care vă place mai mult. Mâncarea va fi în minunată.

Ingrediente:


cartofi - 1 kilogram,
lapte - 1 pahar,
unt - 50 de grame,
brânză - 100 de grame.
sare - după gust.

 

Prepararea


Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare, scurgeți lichidul și pasați-i. Adăugați laptele și untul. Este important ca laptele să fie fierbinte, iar untul să aibă un conținut ridicat de grăsimi pentru a-i da peparatului o aromă cremoasă.

Salată uimitoare de iarnă din ingrediente simple: dispare în câteva secunde de pe masă

Acum adăugați puțin ingredientul "secret" - brânza. În funcție de preferințe, completați rețeta cu parmezan, brânză elvețiană Emmental sau chiar brânză franceză Roquefort.

 

Maioneză din cartofi, fără ouă. Rețeta rapidă

Există o mulțime de variante de maioneza fără ouă, pe care le poți încerca. Vă propunem azi o rețetă simplă de maioneză din cartofi. Este perfectă pentru mesejele festive din perioada postului! Cartofii se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă la răcit.

Din cartofii fierți se prepară un piure, în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, amestecând continuu. Compoziția se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită. Se adaugă sare după gust. 

Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Uleiul pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Puteți opta pentru ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline extravirgin, caz în care maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.

Muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere, iar consistența sa ar trebui să fie cremoasă. După preferințe, puteți opta și pentru un muștar cu boabe, dacă vreți să preparați un sos de maioneză special. Folosiți doar suc proaspăt stors de lămâie, deoarece  sucul de lămâie cumpărat poate da o aromă ciudată maionezei. 

Făina de năut, bogată în zeci de proprietăți, nu trebuie să lipsească din bucătărie. Iată la ce o puteți folosi

Odată ce ați obținut sosul de maioneză potrivit, trebuie să știți că maioneza se păstrează la rece, deoarece se poate altera destul de repede. În frigider, maioneza poate fi păstrată aproximativ două zile. În plus, se recomandă să consumați maioneza cât mai repede după ce ați preparat-o, fie că o adăugați într-o salată boeuf, de cartofi sau de vinete. Poftă bună!

 

Prăjitură foarte cremoasă cu doar 3 linguri de făină și fără unt. O felie are 130 de calorii 

Micul dejun  este important nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, pentru că toată lumea trebuie să-și încarce bateriile înainte de a pleca de acasă. 

Așadar, pentru a face mai specială prima masă a zilei, încercați să pregătiți o prăjitură cu ricotta, care este bună și delicioasă. Imediat ce veți scoate desertul din cuptor, bucătăria se va umple cu un parfum irezistibil.

Este un desert moale și gustos pe care îl puteți pregăti repede. Cu siguranță, va avea succes, deoarece este atât de rafinat și îmbietor încât va dispărea cu viteza luminii de pe masă. 

Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut

În plus, are un număr redus de calorii și din acest motiv cei care țin dietă pot consuma o felie fără probleme!

Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 40-45 de minute, timp total - 1 oră, porții - 8, calorii - 130 pentru o felie.

Ingrediente:

600 grame ricotta ușoară,

3  ouă,

3 linguri de făină de griș (sau obișnuită),

3 linguri de  stevia (sau zahăr),

3 linguri de smântână sau iaurt natural,

coaja rasă de la 1 lămâie,

1 linguriță esență de vanilie,

1 praf de sare.

 

Pregătirea  

Mai întâi, puneți ricotta într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou, stevia (sau zahărul), praful de sare, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă, grișul și smântâna (sau iaurtul).

Mixați ingredientele cu un mixer electric, până veți obține un aluat compact și omogen.

Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare 

Acum bateți albușurile spumă cu mixerul și încorporați-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.

Transferați aluatul într-o formă rotundă cu balamale, cu diametrul de 18-20 centimetri, acoperită în prealabil cu hârtie de copt.

La final, nivelați suprafața prăjiturii și puneți-o la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 40-50 de minute,  la o temperatură de 180°C. la final, ornați prăjitura zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel